Ett år har gått siden Surfalot slapp debutsingelen ‘My My Oh My’. I sommer slapp han oppfølgeren, og i dag er Bendik Johnsrud (som han egentlig heter) endelig ute med videoen til ‘Brother Brother’, som ble sluppet 17. juli. Låta, som gikk rett inn på P3 før offisiell lansering, er i følge han selv en feelgood sommerjam. Videoen er produsert av venn og stjernefotograf Olav Stubberud, som også står bak videoen til ‘My My Oh My’. Vi har tatt en prat med surferen og sangtalentet fra Sandvika om videoen, planene videre og hvorfor han endte opp med navnet ‘Surfalot’. Videoen ser du nederst i artikkelen.

For de som ikke kjenner musikken din så godt, hvordan vil du beskrive den?
Musikken min er gitar og synthbasert pop, påført luftige vokaler og dansbare rytmer.

Den nye låta, ‘Brother Brother’ ble sluppet for litt siden. Fortell litt om den.
Brother Brother er en feelgood sommerjam om å slutte og overtenkte/overanalysere og heller ta sjanser. Egentlig blitt et anthem for meg dette året. Når jeg tenker for mye på ting sier jeg til meg selv; ‘Bror, its all in your head, det går bra!’ Nesten sånn ihvertfall hehe. Har fått mye gode tilbakemeldinger og den gikk rett inn på P3-lista, det er ekstra gøy!
Sangen er produsert av min gamle gitarlærer og mentor Andrew Baardsen. Vi har hatt masse morro og det er fett å jobbe med folk som er så på’n som han.
‘Bror, its all in your head, det går bra!’

Hva driver du med nå om dagen?
Holder for tiden på med nytt materiale og jobber mot EP-slipp før jul!

Hva kan du si om den nye musikkvideoen?
Musikkvideoen er en ærlig og ekte musikkvideo. Den er hovedsakelig filmet på en danskebåtentur til København, men også mye klipp fra nærområdet. Den er laget av min venn Olav Stubberud som også laget videoen til ‘My My Oh My’ for et år siden, og denne videoen holder helt klart stilen. Han har gjort mye fancy stop-motion triks og andre kule effekter.
'Surfalot er ute med video til låta 'Brother Brother'.'

«Jeg tror mange av oss er vant til å sitte alene på gutterommet og lage musikk, så det er utrolig deilig og ha noen som man kan prate med og vise musikken sin til.» Foto: Olav Stubberud.

Hvordan endte du opp med navnet Surfalot?
Det var et navn som plutselig dukket opp da jeg bodde i Liverpool. På den tiden pleide jeg å surfe i feriene og etter noen instagram- og profilbilder med surfebrett spurte folk stadig vekk ‘do you surf alot?’ Jeg syns det var et catchy morsomt navn, og dermed var det gjort.

Har det blitt noe surfing i sommer?
Nærmeste jeg har kommet surfing i sommer var da Daniel Kvammen seilte over publikum på et surfebrett under The Real Oneskonsert på VinjeRock, det var topp stemning.

Det er mange «up and coming»-artister fra Sandvika om dagen, som f.eks. Coucheron og Carl Louis. Jobber dere mye sammen?
Vi er veldig heldige som har Tanken i Sandvika som vårt samlingssted hvor vi har studioer og øvingsrom. Så det blir mye prat rundt kaffetrakteren. Ikke nødvendigvis bare om musikk, men også om livet og hverdagen. Jeg tror mange av oss er vant til å sitte alene på gutterommet og lage musikk, så det er utrolig deilig og ha noen som man kan prate med og vise musikken sin til.

Nærmeste jeg har kommet surfing i sommer var da Daniel Kvammen seilte over publikum på et surfebrett under The Real Oneskonsert på VinjeRock, det var topp stemning.

Henter man mye inspirasjon fra hverandre?
Ja, det er veldig inspirerende å være omringet av så mye flinke folk. Så føler man også at man er en del av et lag hvor alle er keen på å hjelpe hverandre til å gjøre det så bra som mulig, og for tiden spiller laget vårt veldig bra og det er gøy!

Hvor ser du deg selv om 10 år?
Langt hår, stråhatt med en liten hund og stort studio. Takk for praten!