Oslobaserte Philco Fiction slipper i dag låta «Talk/Brag», som er en smakebit på det forestående andrealbumet med samme tittel.
Philco Fiction, som hentet inspirasjon til navnet fra gamle radioer, startet opp allerede på begynnelsen av 2000-tallet.
I 2010 ble gruppa Ukas Urørt på P3, og siden den gang har de tatt med sine synthpopbaserte discorytmer rundt i det ganske land og utland, deriblant Hove- og Øyafestivalen, samt The Great Escape i Brighton.

Vi tok en prat med gruppa om den nye singelen, det kommende albumet og hva det verste med å spille på bortebane er. Den nye låta hører du nederst i saken.

Først; gratulerer med singelslipp. Hva kan dere si om «Talk/Brag»?

Hei Rubato! Takk for det! Vi kan si at det er den 3. singelen vi slipper fra vårt neste album «Talk/Brag» som kommer i januar 2016.

Hva ønsker dere å få frem ved låta?

Følelsen av å fly. (Noen som hviska ‘Airwolf’?)

‘Jeg kommer aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri til å svikte deg.’

I forbindelse med låta har dere sagt «Vi vil skryte av potensialet vårt som mennesker». Synes dere folk gjør for lite ut av seg?

Nja, men vi skryter litt, vi gjør det. Vi skryter av at vi er her. Vi skryter av potensialet vårt. Vi bare våkner opp og sier til oss selv og alle sammen at vi er her og vil ha en bit av det her livet. Vi bare sier til månen at vi er her for å elske. Vi bare går og går og går og går og går sammen med alle de andre. Vi er her.

Når det blir kveld, ler og gråter vi litt av alt vi som mennesker lover ovenfor hverandre, ovenfor naturen, men som vi ikke alltid klarer å holde.
‘Jeg kommer aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri, aldri til å svikte deg.’

Philco_Promo

Neste år kommer andrealbumet deres. Hva kan fansen vente seg i 2016?

Yes, Talk/Brag slippes i slutten av januar, og vi starter feiringen med releasekonsert på Parkteatret 11. februar. Det blir en fest! Vi skal turnere Norge, England, Tyskland, Danmark, Benelux, og så skal vi slippe noe nytt som ikke kom med på denne plata.

Dere spiller en del i det store utland, hvor blant annet Østerrike og England står på kartet i løpet av de neste to ukene. Hva vil dere si er den største forskjellen på å spille ute contra på hjemmebane?

Å måtte stå opp kl 04.00 for å ta flytoget…

I 2010 vant dere Ukas Urørt med låta «Gone, Rhythm Pond». Hvordan har musikken forandret seg siden da?

Godt spørsmål, som kanskje krever et lenger svar. Musikken/uttrykket utvikler seg stadig og jeg håper virkelig det fortsetter slik. Nå er det mer bass, festen er flytta til kjelleren. Vi har virkelig tatt innover oss vår forkjærlighet for de store refrengene, for soul og Rnb.