Det bergensbaserte bandet som klassifiserer seg selv som et ørkenrock-band, har den siste tiden fått mye oppmerksomhet. Blant annet har P13 kåret bandets låt «Horses» til en av de beste norske låtene i 2019. Bandet består av Benjamin Berdous på vokal/gitar, Tor Erik Bye på gitar, Marie Moe på bass og Jard Hole på trommer. Vi ville gjerne bli ennå bedre kjent med bandet, så vi slo av en prat med dem.

For de som ennå ikke har fått med seg hvem dere er, vil dere starte med å fortelle litt om dere selv?
– Vi er et rockeband, som ble startet i det små i av to vossinger i Bergen en gang i 2015. Vi jammet mye på gitarriffene våres hjemme, og begynte etterhvert å spille med trommis og bassist. De neste årene skrev vi mye og jobbet med å finne uttrykket vårt. Etter å ha spilt en del konserter i årene som fulgte, ga vi i slutten av 2019 endelig ut vår første singel «Horses», som for oss ble overraskende godt mottatt. Rundt denne tid fikk vi også to nye medlemmer i gitarist Tor Erik Bye og bassist Marie Moe. I 2020 ga vi ut de to følgende singlene og det tilhørende albumet. Vi gønner bare på!

Dere beskriver dere selv som et ørkenrock-band, hva legger dere i dette?
– Ørkenrock er en type stonerrock som oppsto blant musikere i ørkenen på den amerikanske vestkysten på 90-tallet, der særlig bandet Kyuss hadde den største kommersielle suksessen. Musikere fra Kyuss og andre band fra scenen fortsatte deretter i Queens of the Stone Age. Begge disse bandenes utgivelser var blant referansene for oss da vi startet bandet, og hadde den sounden vi var ute etter. Platene til disse to bandene er noe av det ypperste i riffbasert rock, og burde sjekkes ut av alle som liker musikk.

I slutten av August slapp dere platen med samme navn som bandet, hvilken respons har dere fått på denne så langt?
– Vi hadde vel ikke så altfor store forventninger til slippet, men vi var veldig stolt over resultatet. Singlene vi ga ut før platen fikk en del god respons, med mye streams og radiospilling, så vi var jo spente på hvordan fullengderen ville mottas. Med det som utgangspunkt har det vært overveldende god respons, med mange lyttere og støtte. Vi takker hver og en som sjekker ut musikken og sprer ordet!

Hvordan går dere frem når dere skal lage en låt? Hvem/hva inspirer dere?
– Noen ganger starter det med med et riff, andre ganger med en vokalmelodi eller en groove, så bygger vi en sang rundt det. Det er ingen fast formel, noen låter tar 10 min å skrive, andre 10 måneder. Mye forskjellig inspirerer oss. Det trenger ikke være noe mer enn en god middag, andre band, gode riff, eller folk som får til noe som burde være umulig er også en inspirasjon. Nå for tiden har jeg hørt mye på ørkenrock fra Sahara, sjekk ut blant andre Tinariwen og Imarhan.

«Ingen vet vel helt hva man kan forvente fremover nå for tiden, men vi vil bruke tiden frem til ting åpner igjen på å lage ny musikk og få begynt å spille inn oppfølger-albumet vårt.»

Hva kan vi forvente fra dere fremover?
– Akkurat nå jobber vi med å få spilt inn en musikkvideo, som kommer ASAP. Ingen vet vel helt hva man kan forvente fremover nå for tiden, men vi vil bruke tiden frem til ting åpner igjen på å lage ny musikk og få begynt å spille inn oppfølger-albumet vårt. Å skape mer videoinnhold i form av en live-video og flere musikkvideoer er også på agendaen. Forvent videoer og ny musikk, mens vi fortsetter å bygge på det som har vært til nå.

Hvilke norske artister finner vi i spillelistene deres om dagen?
– Det er mye rock på spillelistene nå om dagen, med mye deilig musikk fra bergenske band som Kryptograf, Fucales, Bismarck og Shaman Elephant. Høytalerne får kjørt seg med mye Combos om dagen, for ikke å nevne essefete Golden Core. Det er mange nye rockeband i landet, som bringer noe ekstra til bordet, som folk burde høre mer på. Romskip er også et, mens vi også venter i spenning på det kommende albumet til byens bluesrockere i Howlin’ Sun!

Fortell oss en ting om dere som få vet?
– Platen skulle egentlig gis ut tidligere rundt årets første lockdown, da vi allerede var på ettertid etter å ha brukte nesten to år på å gjøre den ferdig. Vi utsatte den i et håp om at korona-tiltakene ville lette mye over sommeren og ordentlige konserter ville igjen bli mulig å gjennomføre. Det ble ikke akkurat slik vi hadde håpet, men vi fikk spilt i Oslo og Porsgrunn, og spiller på Verftet i Bergen nå den 14. januar(!).