No. 4 har sjarmert seg opp på den norske popscenen med lekne melodier, vokalharmonier og hjemlengsel. Vi har tatt en prat med trioen om hva som inspirerer dem, prosessen fram til ferdig debutalbum og releasekonserten på Rockefeller.

Skrevet av: Elise Daaland

Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek fant hverandre på musikklinja på Foss vidergående i Oslo, men ble ikke et band før etter vidergående, da alle studerte musikk.
– Vi heter No. 4 fordi det er vårt fjerde bandnavn, rett og slett. Vi har prøvd både Samkjørt, Sam´s shirt og FridaFregneFaen. Har trua på dette navnet, da! Vi liker det rent estetisk, dessuten så har vi en forkjærlighet for alle som kommer på fjerde plass.

De vært venner i 14 år og et band i 8 år. Det har tatt tid å finne sin egen musikalske identitet.
– Uttrykket vårt var mer akustisk før, med årene har vi både erstattet og lagt til forskjellige ting i musikken vår.

I årene som har gått har de laget haugevis av låter, delt noen av dem på Soundcloud og spilt konserter for stadig større publikum. De har ikke stresset med noen ting, bare tatt seg god tid til å finne sin egen greie.
– Det har vel vært en kombinasjon av at vi har vært både late og nøye. Vi har kost oss veldig med dette tempoet egentlig, men det er sykt stas å endelig slippe plate!

Ting begynte for alvor å skje da de ga ut sin første singel «Lite og stort» i 2014, en sang om at hjem-følelse ofte handler mer om mennesker enn steder. Den ble A-listet på NRK P1 og var med i en Widerøe-reklame hvor folk kunne sende inn bilder fra hele landet som dannet musikkvideoen til låta.
– «Lite og stort» handler om at man kan føle seg hjemme på forskjellige måter. Vi er flinke til å lengte hjem.

Saken fortsetter under videoen

De to neste låtene «Hvis det var meg» og «En annen deg» gjorde det like bra, og plutselig åpent bandet Spellemannsprisutdelingen og solgte ut Parkteateret. Debutalbumet «Henda i været» kom 22 januar i år og har fått gode anmeldelser. Musikken skiller seg ut i poplandskapet med sitt fokus på de lekne, enkle melodiene. De løftes fram i både sentimentale pianoballader og detaljrike popproduksjoner med funky rytmer og synthriff. Og så har du det som har blitt kjennetegnet på No. 4 sitt musikalske særpreg – vokalharmoni og strykeorkester som krydrer arrangementene.

– Vi henter mye inspirasjon fra de nærmeste rundt oss i tekstene våre.
På facebook-sidene sine skriver de at «Føkk lunsj» handler om Emilies fetter, som er lei av lunsjdates og heller vil ha damene med rett på byen (og rett hjem etterpå). Bandets tekster skildrer sårbarhet på en ærlig måte som er lett å identifisere seg med. Det handler om å tilhørighet og identitet, å føle at man ikke er bra nok og lure på om man lever slik man egentlig vil. Beskrivelsene er også preget av humor og naivitet, og de er så detaljrike at det nærmest er en visuell opplevelse å lytte til dem.

Debutalbumet feires med konsert på Rockefeller 12 februar, og bandet gleder seg veldig.
– Det er stort å få ha releasekonsert på Rockefeller. Vi skal spille både gamle og nye sanger, og noen som ikke er på plata. Det føles som en milepæl, og vi håper det blir en fin kveld både for oss og alle som kommer!

Trioen håper de får gjøre mye spennende fremover og begynner med skolekonsertturné i mars og april. Men No. 4 fortsetter med den avslappede holdningen til musikkarrieren som de alltid har hatt – de tar det som det kommer.

No. 4 på Spotify
No. 4 på Facebook

No. 4 Coverart