Fredag 14.9 inntar Jouska scenen på Kvarteret under årets Vill Vill Vest. Jouska er en elektronisk duo, bestående av kjæresteparet Hans Olav og Marit. De lager elektromusikk med et hint av pop det er lett å bli forelsket i. Rett før sommeren ble de NRKs ukas urørt med låten «Conversations». Vi hatt en liten samtale med dem om hvem de er, hva vi kan vente fra konserten og hvor veien går videre.

Jouska spiller fredag 14.9 på Det Akademiske Kvarter kl. 21:30

For de som ikke vet, hvem er dere?

Vi er en ganske fersk indie/elektronika-duo som holder til i Oslo, og har foreløpig sluppet en EP titulert «Frog Fiction». Vi er også kjærester og har en katt.

Hva kan publikum forvente seg fra dere under konserten på Vill Vill Vest?

Jouska i liveformat er heldigvis ikke bare oss to, men et fullt band inkl. både stryke- og blåseinstrumenter, samt noen syrefjerne hjemmelagde visuals. Så vi vil tørre å påstå at det innenfor det elektroniske pop-landskapet vil bli en ganske frisk og annerledes konsert!

Hvordan vil dere beskrive musikken deres?

Vi er ganske hvileløse sjeler, på godt og vondt, og det smitter nok over på musikken. Siden det er en del forskjellige lag og stemninger i en og samme låt, håper vi noen føler for å høre på de flere ganger. Vi elsker sanger vi først hater, og så er helt avhengig av etter 5-6 lytt. (Lucky Twice – Lucky Lucky!!!!)

Hva inspirerer dere til å lage musikk?

Mye forskjellig, ofte film, bilder, bøker. Av og til mediebildet, som når vi lagde noiatrip-låt der vi sampla Donald Trump, iblanda IS-talspersoner og Saddam Hussein. Den ble lagd idet Trump offentliggjorde at han stilte til valg, og vi tenkte bare: Helvete, dette skjer, om et år er denne psykopaten lederen av vestens, og diskuterbart verdens mektigste land. Og det skjedde jo, så vi skal definitivt ikke lage en låt om atomkrig, at katten vår dør eller lignende.

https://www.instagram.com/p/BkimPGYgbam/?taken-by=jouskajouska

Hva er planene framover?

Vi slipper neste låt, «Pills.», 28. september, og kommer nok til å slippe enda en låt ila. høsten. Vi jobber mye i studio, er rimelig impulsive, og dårlige til å tenke så veldig mye rundt når og hvor mye en burde slippe og sånt. Så det kommer litt musikk her og der! Heldigvis har vi verdens kuleste plateselskap, KokePlate, som kaster seg rundt og gjør distréheten vår forenlig med det virkelige liv.

Hva er deres beste festivalminne?

Vi har foreløpig bare spilt på en festival med Jouska, som forøvrig var fantastiske Oslo Pride i Spikersuppa. Men det beste festivalminnet er nok likevel fra Lisboa, da vi våkna til av Jose Gonzales, dansa oss gjennomvåte til Grimes og til slutt hørte femten tusen finstemte portugisere synge med på «Exit Music (for a film)» av Radiohead, på en og samme dag!