dePresno fikk sitt gjennombrudd ut av intet da han slapp sin første singel «Forever» i mai 2015. Siden den gang har dePresno gitt ut flere radiolistede låter som «See Yu Soon», «Hide And Seek» og «Mr.Big». Den unge artisten fra Bergen har også blant annet vært oppvarmingsartist for A-Ha på Koengen i Bergen foran nesten 16 000 mennesker. Nå er han aktuell med sin første fullengder. Vi satt oss ned med artisten før han spiller på Bergenfest for en prat om forventninger, nytt album og framtidige utgivelser.

Hva er forventningene til å spille på årets Bergenfest?

Jeg har så mange forventninger at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne engang! Jeg gleder meg helt sykt mye, jeg har gått rundt i en uke og vært nervøs på en litt fin måte. Jeg tror det blir mye følelser på en kveld. Vi spiller ganske sent, så jeg håper det blir en blanding av dansing og hygge, kanskje litt grining og følelser. Vi skal bevege oss gjennom et ganske bredt spekter av følelser på en konsert.

Du har spilt på Bergenfest tidligere, hvordan tror du årets opptreden blir annerledes?

Det blir nok en ny opplevelse å spille inne på Magic Mirrors-scenen. I 2015 spilte jeg på den minste scenen, alene med en gitar. Videre spilte jeg på Bastionen-scenen året etter, og nå skal jeg spille på det som egentlig er min favorittscene på Bergenfest. Jeg tror det blir jævlig mye bedre! Vi har blitt så mye bedre siden sist, spesielt jeg. Det blir gitar-solo! Det er ikke ofte jeg kan love, men jeg skal spille gitar-solo.

Hva tenker du om at Hjerteslag spiller samtidig som deg på Plenen?

Jeg er ikke bekymret, men jeg er litt lei meg fordi jeg hadde veldig lyst til å se Hjerteslag selv. Jeg tror vi har et relativt forskjellig publikum, så jeg tror det kommer til å gå fint. Og det er veldig kult av Bergenfest at de avslutter festivalen med to bergensband.

Du slapp nylig ditt debutalbum Technicolor, kan du fortelle om hvordan albumet ble til?

Mange setter seg gjerne ned, og tenker at «nå skal jeg lage et album», så bruker de tre måneder på det. Mitt album ble derimot små utdrag av livet mitt fra de siste tre årene. Slik som den eldste sangen «Wanderers» er snart tre år siden, mens den nyeste låten ble laget rett før vi ga ut albumet.

Hvordan har responsen på albumet vært?

Mye forskjellig! Mye bra respons fra flere steder i verden. Spesielt i områder hvor vi ikke har fått så mye oppmerksomhet tidligere, så det er gøy. Så i høst skal vi på en turne der vi skal innom mange byer jeg ikke hadde sett for meg at vi skal spille i på grunn av Technicolor.

Hvem andre gleder du deg til å se på bergenfest?

Jeg så Cautious Clay på Magic Mirrors på onsdagen, og han ga ut et av mine favorittalbum i fjor. Dessverre holdt de ikke helt opp til forventningene mine her på festivalen. De var bedre på plate. Ellers var Jacob Banks en av de bedre konsertene jeg har sett på en stund. Nå gleder jeg meg veldig til å se iris på lørdag. Det var de tre konsertene jeg gledet meg til å se på festivalen.

Om du kan dele noe med festivalgjestene som snart skal se deg live, hva vil det være?

Jeg slipper en låt sammen med en artist som spiller på Bergenfest i år! Jeg kan ikke si hvem, men låten kommer i sommer, sammen med en artist jeg er veldig glad i. Også kommer enda en utgivelse i høst, så det blir masse musikk å glede seg til fra meg.

 

View this post on Instagram

 

This week I’m sharing stage with some of my favourite musical acts at @bergenfest I’m ridiculously stoked. I had to sit down

A post shared by dePresno (@depresnomusic) on