Tekst: Sina Rindal Petersen

Det er nå en god stund siden Linni slapp sitt forrige album Minimum, men han har likevel vært ytterst synlig i det norske lydbildet siden da. Deriblant med flere konserter under by:Larm og som gjest på Basmo Fam sitt album «Alene hjemme», der han stiller på selve tittelsporet. Bergenseren som også er kjent som et av medlemmene i den populære rapgruppa Yoguttene, ble nettopp satt opp på programmet på Slottsfjellfestivalen, og etter å ha sett Linni sin opptreden under Svaisommer II på Blå, kan vi anbefale å få med seg dette på det sterkeste.

Til tross for at Minimum fikk fantastisk gode tilbakemeldinger, ble det lite blest rundt albumet, noe som kanskje skyldes at det ble sluppet ute av det blå, og var lite markedsført. Albumet har lenge vært favoritt innenfor norsk hip-hop, og vi hadde derfor lyst til å ta en prat med Handerre Linni, og få fokuset tilbake på albumet som av Dagbladets anmelder ble omtalt som et mesterverk, og artisten som jeg vil våge å si er en av Norges beste låtskrivere.

Etter å ha sluppet albumet Minimum, var det mange som lurte på om Linni fortsatt var med i Yoguttene. Vi forhørte oss om dette, samt oppstarten av soloprosjektet.
Jeg var bare higen på å ta litt tid til å utvikle noe jeg hadde total kreativ kontroll over. Alle i YGMG er jo Yogutter, så vet ikke om jeg har distansert meg så mye egentlig. Friheten og godvibben er den samme.

I tillegg til å være både Yogutt og soloartist, er han også et av hodene bak plateselskapet YGMG, som huser artister som blant annet $ushi x Kobe, som slapp EP-en Kobes Vinter tidligere i år, og Yoguttene, Asken og Onge Anka som hadde utgivelser forrige uke. Linni beskriver YGMG som deres eget lekeland:
Det var vel meg, Jenny og Øyvind Basmo som ville skape en platform å gjøre kule ting fra. Vi hadde lyst til å gi ut våre egne greier, samtidig som vi også var higen på muligheten til å putte andre på. YGMG er liksom våres eget lille lekeland der alle kan gjøre det de vil. Det blir jo kvalitet av manøvreringsfrihet hvis man gir de rette folkene roret.

Øyvind Basmo er jo et av medlemmene i Basmo Fam. Hvordan har dette samarbeidet vært?
Det har vært nydelig fra dag uno. Vi føler oss veldig knyttet til Basmoene, vi har jo på mange måter banet vei for hverandre de siste årene. Det er en fin liten rap-romanse

Linni kan også fortelle at det kommer et nytt soloprosjekt, og gir oss noen råd for fremtiden.
Ja, et nytt prosjekt kommer, og det blir vel mer av det samme, silke og sement. Hør også «Anka – Slipp Anka fri det er vår», hør «Asken – Natten», hør «Chiller´n her» med Yoguttene & Snowboyz og hold øynene og ørene åpne for nye YGMG- prosjekter. Og elsk din neste <3

PS: Sjekk ut Basmo Fam sitt album Alene Hjemme her, og alle utgivelsene Linni anbefaler her.

rubato