Har du fått med deg Hvitmalt Gjerdes nye album Våken? Hvis ikke har du litt å gjøre fremover! Etter tre år er gutta fra Bergen endelig tilbake med 12 deilige låter i kjent stil. Før du setter på plata fra 60-talls-rockerne kan du lese litt om hva bandet tenker om albumet, fremtiden, og filminnspillingen de har vært med på siden sist.

Tekst: Eskil Aga Walnum

Gratulerer med nok et vellykket albumslipp!
Takk takk! Det føles veldig bra.

Hvilke låter er dere mest fornøyd med på plata?
Vi er godt fornøyd med alle låtene, og det er kanskje hovedgrunnen til at det var så gøy å jobbe med dette albumet. Hver låt har sitt særpreg og sin egen stemning. Vi føler at det ikke er noen låter som bare er med som fyll på albumet.

Hvordan musikk hører dere på selv?
Vi hører på mye forskjellig, alt fra hip-hop til Jahn Teigen. Det som er viktig for oss er at musikken er har en energi og en stemning som gjør at vi føler noe.

Hvilke band inspirerer dere?
Vi blir inspirert hver gang vi hører noe vi liker. Musikk fra både gamle og nye artister. Band som Kinks, Beatles, Rolling Stones, Velvet Underground er noen av de konstante inspirasjonskildene våre.

Hvordan var det å spille The Snowflakes i filmen Beatles?
Det var en gøy opplevelse. Jobben var jo egentlig bare å være seg selv i gamle klær. Den største utfordringen var å spille hissig i øvingslokalet når gutta krutt har lånt utstyret til The Snowflakes. Men vi mestret det! Fett å være en del av den legendariske sjangeren norsk film.

Etter filminspilling sa dere til VG at dere ikke hadde noen skuespilleregenskaper. (Dere skulle egentlig bidra med noen replikker, men fikk det ikke til). Hvordan kan det ha seg at dere virker så utadvendte og karismatiske på scenen, men ikke mestrer overgangen til film?
Vel, greien var at vi gikk inn i et rom – en mann av gangen – og sa noen replikker på østlandsk i kamera. Alle følte at det gikk veldig bra, og vi var klar for å ta steget til filmskuespillere med replikker. Men det gikk ikke lang tid før vi fikk en telefon med beskjed om at det blir et femte medlem i bandet, vår kjære venn Mikkel Bratt Silset. Han er en fabelaktig skuespiller da, så vi er ikke bitter.

Er visjonen å erobre utlandet med musikken/skuespill eller trives dere i Norge?
Vi håper jo selvfølgelig å bryte gjennom i Hollywood med skuespill, men frem til da tenker vi å satse med musikken i Skandinavia. Stavanger Aftenblad mener Johannes sin vokal høres svensk ut, så det må jo bety at det er gode muligheter for å bryte gjennom der. Danskene er veldig smått på ballen, så nå må vi bare fortsette å levere gjennom 2017.

– Er det mulig å leve av å spille rock i Norge når alle hører på Kygo?
Nei.

Nå skal du få lov til å rocke løs til det nye albumet til Hvitmalt Gjerde! Ha en fin uke videre og en strålende helg.