Hasta er produsentaliaset til 20 år gamle Thomas Wesenlund Wahl fra Porsgrunn. Med en lang rekke samarbeid og flere soloslipp er han, tross sin unge alder, ikke lenger ny i gamet. Det er en stund siden vi fikk servert et soloprosjekt fra produsenten, men nå er ventetiden endelig over!

Tekst: Ida Brattekaas Halvorsen

Tidligere har vi beskrevet Hasta-universet som et mørkt, basstungt landskap, som drar oss med under overflaten av låtene hans. Produsenten har tidligere utrykt at han ikke ønsker å definere seg selv i bare en sjanger og at han har slitt med å finne en sound han vil kalle hans egen. Med tidligere slipp som debut-EP-en «Botanique» og samarbeid med artister som GoldLink, OMVR og nylige Cezinando, har vi hørt variasjon i produksjonene, men med en rød tråd av Hasta hele veien.

«Your Love» er første singelen fra den kommende EP-en «Surviving Isolation» og handler om det å komme seg videre. Og for Hasta personlig handler den om å vokse og utvikle seg som artist. Vi har tatt en prat med den unge produsenten om slippet og hans planer videre!

Hva kan du fortelle oss om singelen?
– Singelen er egentlig en veldig gammel greie jeg jobbet med for lenge siden, men så hentet jeg den opp igjen nylig og fikk en fin vokal av en veldig flink artist; noe mer angående det kan jeg ikke si. Ellers så syntes jeg at låten kom veldig organisk til, og føler det er den sterkeste låta fra EP-en

Du skrev tidligere på Facebook at du har slitt med å finne ditt eget sound. Hvordan vil du beskrive soundet ditt nå?
– Ja, hele prosessen har i grunn vært veldig slitsom, og soundet mitt forandrer seg hele tiden. Det er nok noen fellesnevnere som går igjen fra tidligere ting som sikkert glir inn i det fremtidige soundet óg. Så lenge man sitter igjen med en fin følelse etter man har hørt låtene så er jeg mer en fornøyd.

Hele prosessen har i grunn vært veldig slitsom, og soundet mitt forandrer seg hele tiden. – Hasta

Hva er det mest frustrerende med å jobbe med musikk?
– Å jobbe med musikk er egentlig ikke så frustrerende. Jeg kan sitte inne en hel dag og bare “sone” helt ut, lage flere skisser og noen blir kanskje bra, andre blir ikke fullt så bra, men det å være kreativ gjør meg utrolig glad. Det som kanskje kan være frustrerende er alle andre som blir/er innblandet i den kreative prosessen – presset for å gjøre ting på en “riktig” måte, ting som kanskje setter en stopper for hva man vil gjøre kreativt- det er aldri gøy.

Du var med å produsere en av årets fineste låter sammen med Ole Torjus og Cezinando. Hvilke andre norske artister kunne du tenkt deg å samarbeide med og hvorfor?
– Tusen takk! Tjaaa, det er mange norske artister jeg kunne tenkt meg å lage musikk med, blant annet Dagny, Astrid S og Sigrid. De har alle en så syyykt fin stemme og tror vi kunne laget noe veldig kult sammen.

Hvordan går du frem for å lage en låt?
– Veldig forskjellig. Alt kan starte fra en drøm eller et mareritt, til at jeg tvinger meg selv til å starte på noe, men de låtene jeg personlig synes blir best, kommer naturlig fram på veldig kort tid.

Hvor henter du inspirasjonen din fra?
– Bokstavelig talt overalt. I det siste har det gått sykt mye i anime og japansk pianojazz

Coveret til din kommende EP er ganske simpelt. Representerer det hvordan du har følt deg isolert?
– Ja, på mange måter, det å komme fra en liten by og drive med annerledes musikk er vanskelig, da har man ikke et annet valg enn å flytte på seg.

Planer videre

I fjor spilte du på Findings Festival, som fort kan trekkes fram som Norges store EDM-festival. Hvordan endte du opp der?
– Jeg ville prøve noe nytt; å spille for et litt mer EDM-aktig publikum.

Hvordan ser resten av 2017 ut for Hasta?
– Tror den blir bra, det kommer flere låter.

Sett deg ned, skru opp volumet og nyt låta for en digg start på helgen!