Låtskriver og artist Bendik Johnsrud, også bedre kjent som Surfalot, har tidligere kommet ut med glade hits som «Brother Brother» og «My My oh My» og er nå ute med den nye gladlåta «Fire» gjennom Toothfairy.  

Tekst: Ada Mamre

Vi har tatt en prat med den glade Sandvika-gutten om låta, drømmesamarbeid og planene fremover. Singelen hører du nederst i saken.

Kan du fortelle litt om din nye singel «Fire»?
– Fire er en up tempo drivende kjærlighetssang. Passer bra til en lengre kjøretur i solnedgang med albuen lett ut av vinduet.

Har du et spesielt budskap med musikken din som du vil at lytterne skal ta med seg?
– Musikken min har jo for det meste hatt et drivende og lystig preg, men alle hører på musikk på forskjellig måte. Den samme sangen kan få noen til å gråte mens andre vil danse, og jeg vil gjerne at min musikk skal ha litt av denne «dybden» om du vil.

Hva ville vært din drømme-collab?
– Det har for tiden blitt spilt mye av mors gamle vinyler i stua, så en runde i studio med Bob Marley & the Wailers eller Barry White hadde ikke vært feil.

Hvordan vil du beskrive din musikalske stil for nye lyttere?
– Jeg startet jo ut som gitarist og kom senere inn i synthens verden, (som fort førte til at jeg måtte kutte ut både avocado og valencia appelsinjus fra det måndelige budsjettet). Soundet er preget av en blanding mellom elektroniske og organsiske elementer i en feelgood innpakning og en rolig vokal på toppen.

Hva kan vi forvente å høre fra deg fremover?
– Har flere sanger på lur, i tillegg blir jeg å se mer på livescenen fremover. Har til nå blitt booket til Sørveiv og Trondeim Calling med fult band, det blir show!

Så sett den inn i bilen, rull ned vinduene, stikk ut albuen og nyt «Fire».surfalot