Tekst: Alexander Falleth

Sommeren er rett rundt hjørnet, og hva er vel ikke bedre enn å ønske den velkommen med drømmende, gitardrevet indie-pop, signert Acres Wild?

Tidligere i februar i år snakket vi med gutta fra Acres Wild, da hadde de nettopp sluppet førstesingelen «Line of Sight». Låten har gjort det svært godt siden den tid og nådde en 12. plass på Spotify sin «Global Viral topp 50», en liste bestående av de mest virale/delte låtene på Spotify internasjonalt.

«Line of Sight» er førstesingelen fra debutalbumet «Ignore the Flags on The Beaches», som ble sluppet i går. Og i den anledning har vi fått en omvisning av den nye debutplata, guidet av Magnus Askjer Lefsaker (låtskriver, vokalist) og Simen Følstad Nilsen (gitarist,låtskriver) fra bandet.

Spill av, og vær med på omvisningen:
(Saken fortsetter under)

Map of Lake Victoria
– Åpningslåta hvor vi summerer opp hva som kommer senere på plata. Låta inneholder både soft melankoli, gitarpop med sekstitallsvibb og synth-bonanza.

Pastel Waves
– Låta er sommerforelskelse hvor man fortsatt lurer på om man skal tørre hengi seg til følelsene. Forkledd som en surflåt. Låta er skrevet på et par minutter for to sommere siden. For å arrangere låta satte vi oss sammen med øl og kassegitarer. Den funka bra med en gang og er blitt en favoritt for oss.

Line of Sight
– Bass-Even driver låta fremover sammen med en trommemaskin. Den er spilt inn hjemme i stua og produsent-Sjur gjorde lofi-underverker i miksinga.

Fifty Second Run
– I bånn er det en små-mørk fremmedgjort låt som ble ganske koselig. Mye pga en flott englestøvete gjestevokal fra Nina Bø (Making Marks)

Drops
– Simen har lagd denne med samples henta fra de andre låtene. Våkne ører kan kjenne igjen trommer og gitar fra Pastel Waves. Synth fra 50 Second Run ++

Austere
– En låt om å bli avvist. Jeg er selv inmari glad i denne og jeg skulle gjerne hatt mer kjærlighetssorg. Låtskrivermessig.

Dowsing
– Låta er den første låta vi lagde demo på som Acres Wild. Det er denne som har tatt mest tid å få til. Deilig å føle vi fikk naila låta til slutt.

Golden Plated Door
– Denne er med på vår første EP men låter kjedelig der. På plata er den nyinnspilt. En låt vi har hatt nesten helt siden starten som endelig falt på plass etter endel fram og tilbake. En låt som endelig fikk det arrangementet og soundet som den fortjener.

Myths and Facts About Sleep
– En låt med et type sound jeg (Simen) har hatt lyst til å få til lenge. En kaotisk lydbilde med mange stygge elementer som jobber mot fin vokal og søte fine synther.

Prophecies of Skeeter Davis
– Dommedagstung kjærlighetssorg og lystig gitarpop. Denne har vi gitt ut før men I anledning plata er låta remiksa.

(Saken fortsetter under bildet)

Hva har vært inspirasjonen bak albumet?

Simen:
– Ambisjonen har vært å lage en solid skive med gode poplåter som samtidig har et spennende sound. Det har også vært en leting etter et nytt sound som vi absolutt føler vi har funnet. Låtskrivinga har lenge vært på plass men soundet har mangla.

Magnus:
– Som i albumtittelen er en gjennomgående tematikk å trosse badevaktenes strandflagg. Dette på tross av at vi egentlig er pysete indiegutter. Tittelen er ment helt symbolsk. I stor grad er tematikken kjærlighetsrelatert. Forhold, mest av den mislykka typen, har inspirert mye.

Hva er planene videre?

Simen:
– Vi er i meget godt i gang med en ny EP som vi har veldig trua på!

Helt til slutt, noe dere ønsker å legge til?

Magnus:
– Produsent-Sjur har satt et stort avtrykk på plata. Det har vært mye læring i å jobbe med Sjur. Han er tålmodig, tydelig og har lagt mye personlighet i denne plata. I tillegg må vi gi en shoutout til labelet vårt Minitravolta (Drives av Magnus og broren Henning).

Og ikke minst vil vi til slutt oppfordre alle til å gi plata vår et lytt.

Du kan høre hele albumet på Spotify her: