Kiplemore, en 18 år gammel produsent og låtskriver fra Oslo, slapp sin første offisielle singel nå på fredag. Nordmannen har teamet opp med britiske Reece Lemonius, og sammen har de laget låta «Hurt».

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Over en viss periode har Kiplemore lagt ut noen remixer og diverse instrumentaler på sin SoundCloud-profil, men han har i løpet av det siste året fokusert på egne låter som gir et sterkere inntrykk av hvem han er som artist. Kiplemore er for øvrig ikke bare glad i å lage musikk av alle sjangre, han er også en visuell kunstner, noe han tar fordel av når han lager musikk.

Jeg liker å visualisere ting i hodet mitt, og når jeg begynner å produsere en låt er det alltid en større idé bak den. –
Kiplemore

Vi tok en prat med debutanten om førstesingelen, veien til en ferdig låt og inspirasjonskilder.

Halla, Kiplemore! Gratulerer med debutsingel. Hva kan du fortelle oss om den?
– Thanks! Dette er en singel som har ligget lenge på harddisken, og som jeg endelig har kunnet gitt ut skikkelig. Hadde en uferdig versjon liggende lenge, og fant igjen prosjektet litt tilfeldig. Lekte meg litt med den og sendte noen demoer fram og tilbake til en vokalist i London, Reece Lemonius, også kom vi sammen fram til en versjon som var helt ulik fra hva låta var i utgangspunktet.

For de som ikke kjenner deg så godt, hvordan vil du beskrive deg selv som artist?
– Jeg ser på meg selv som en helt vanlig fyr som lager musikk, men jeg vil ikke si at jeg er vanlig musikkprodusent som kun sitter og produserer. Alt jeg produserer har ikke startet som en tanke om en låt, men heller en idé. Jeg liker å visualisere ting i hodet mitt, og når jeg begynner å produsere en låt er det alltid en større idé bak den. Utenom å produsere musikk har jeg en stor interesse for fotografi og kunst. Derfor lager jeg ofte et moodboard og kan få en idé om hva slags låt jeg ønsker å lage. Før jeg lager en låt, lager jeg vanligvis et scenario i hodet mitt, og deretter setter jeg de følelsene jeg har der inn i låten.

Hvordan går du frem for å lage musikk?
– Før jeg i det hele tatt har tenkt på at jeg vil lage en låt, så lager jeg et eller flere moodboards i hodet mitt. Jeg har en idé der jeg blander inn masse forskjellige tanker og følelser, som jeg leker meg med. Det er sjeldent jeg setter meg ned for å starte på én bestemt låt, jeg sitter heller bare og leker meg, også blir det noe ut av det.

Hva eller hvem inspirerer deg?
– Jeg blir inspirert av så syyykt mye forskjellig! Noen ganger ser jeg en film og blir veldig inspirert. Det er ikke sånn at jeg kun lar meg inspirere av musikk, jeg blir inspirert av en følelse som får meg til å lage noe. Når det gjelder artister jeg blir inspirert av er det også veldig varierende. Jeg har lenge vært fanboy av Flume, så han er en veldig stor inspirasjon. Men så er det også det at jeg hører på alle mulige sjangere innen musikk, så det er ikke elektronisk musikk som er hovedinspirasjonen, men ser dette som en liten fordel, så jeg kan lage mye og ulikt fra det jeg allerede har laget.