Den bergenske hiphopartisten slapp sin debutsingel «Her i kveld» sammen med Skaterboy Rico i 2015, før de samme år slapp oppfølgeren «Mars», som P3 omtalte som en av årets beste singler. Nå er han igjen ute med nytt materiale, hvor han tar med seg Jonas V på «Vin Og Jus», og står med det for DC#100 (singel nummer 100 på Diamond Club).

Tekst: Jørgen Berntson Aase

I senere tid har artisten sluppet flere singler, blant annet Drank Surfer og Turbo Tunnel, og tidligere i år singelen 1 Million den selvtitulerte EPen som den ene halvdelen av Zeni Bois, en duo han startet sammen med et tidligere medlem av Dårlig Vane.

Funfact: Deler av verset til Imsito er skrevet på samme beat som Lars Vaular sin Loading Beat 03. Action the Man hadde samme beaten liggende, og Kikkan fra Dårlig Vane og Imsito endte opp hos Action og la ned en skisse.

Nå er han altså ute med «Vin og Juice» sammen med Jonas V.

Grattis med ny låt! Hva kan du fortelle om den?
– Tusen takk! For min del handler låten om flere historier flettet sammen, der ting skjedde med vin og juice som utgangspunktet for alt loket som skjedde etterpå.

– Eg satt å hørte gjennom beats fra SexySnake og så meg rundt i rommet. Lå noe vin og appelsinjuice på bordet foran meg så eg bare gikk bort til mikrofonen og begynte å rope det som endte opp med å bli refrenget, så gikk resten av seg selv.

Hvordan er det å jobbe med Jonas V, og hvordan oppsto dette samarbeidet?
– Vi møttes backstage på en eller annen NMG-konsert på Verftet, så begynte vi bare å tyte om musikk og at vi måtte gjøre noe sammen.

Vi fikk ikke vært i studio sammen, eg la ned min del og sendte over på mail, så gjorde han sin ting på låten. Døds cool å jobbe med han, utrop til Jonas for det killa verset sitt! ?

Du er jo også den ene halvdelen i Zeni Bois. Er det noen forskjell på hva slags musikk du lager solo, og i Zeni Bois? Isåfall hva slags forskjell?
– Når vi jobber med Zeni Bois musikken så må vi på en måte møtes på midten, og i tillegg så påvirker jo vi hverandre, noe som med å skape det soundet.

På solo tingen er man litt friere til å gjøre det man vil. Tror og Imsito soundet e noe mørkere enn Zeni Bois, ikke at det har vært bevisst, bare har vært sånn frem til nå.

Hvis du kunne velge en norsk artist å samarbeide med, hvem skulle det vært, og hvorfor?
– Hmmm, det er mange fete artister om dagen, og mange eg kunne tenkt meg å lage musikk med. Øverst på listen står nok Lars Vaular, sier jo seg selv egentlig. Han e fortsatt kongen av rap Norge, og en av de som har inspirert meg mest.

Hva er planene videre?
– Planen videre er gi ut en solo-EP, kommer nok tidlig i 2018. Godt mulig det kommer en singel eller to til før det og.

Blir slippfest på Landmark 10. november med Mato Grytten, Kald Flamme og Nam. Og så blir det slippfest i Oslo på Dattera til Hagen 7. desember med August