En av de mange kule aspektene ved jobben vi gjør her i Rubato, er at vi får muligheten til å oppdage talentfulle, dedikerte og spennende norske artister. Og blant mengden av talent som finnes i dette landet, dukker det en sjelden gang opp et talent som umiddelbart fanger oppmerksomheten din fra første lytt. Kjære Rubatolesere, møt Idun Nicoline.

Tekst: Alexander Falleth

Idun Nicoline er en sanger og låtskriver fra Asker. Hennes første møte med musikken var da hun spilte fløyte i korps, samt en far som spilte gitar. Allerede fra 13- årsalderen begynte hun å skrive sine egne låter, og utforske sangstemmen. Nå for tiden studerer hun ved det annerkjente universitetet Berklee College of Music, et universitet hvor store navn som Joey Kramer (Aerosmith), Daniel Wayne Sermon (Imagine Dragons) og John Mayer tilbrakte sine studentdager. Ved siden av studiene i Boston, er hun også signert som artist på det norske plateselskapet Toothfairy.

Låtene hennes beskriver hun selv som blanding av singer/songwriter og pop/folk. Hun syns det er vanskelig å detaljert beskrive egen musikk, fordi musikken hun skriver varierer mye. Videre kan hun fortelle oss at ofte så skriver hun musikk som står i stil med den hun hører på.

– Om jeg hører mye på listepop blir musikken ofte inspirert av det, mens om jeg hører på 70’ rock, så blir det elementer av det i musikken. Jeg skriver også med forskjellige produsenter, og da blir det er blanding av mitt uttrykk samt produsentens.  

skjermbilde-2016-10-18-kl-17-06-39

Foto: @idunforfang (Instagram)

30. September slapp Idun Nicoline debutsingelen «I Might». Låten er singer/songwriter- låt med elektroniske elementer. Hun forteller at målet med innspillingen av låten var å skape en stemning som ville ta deg med på en reise. Tematikken i låten handler om vanskeligheten av å velge en egen vei å gå.

– Jeg var litt i tvil om hva jeg ville sånn studiemessig, jeg hadde allerede takket ja til plassen hos Berklee, men var fortsatt usikker. Så den handler om det å ikke vite hva man vil, og at det kan være vanskelig å ta valg som er 100% sine egne og ikke påvirket av andre.

Videre forteller hun at sanger/låtskriveren Sufjan Stevens sitt seneste album «Carrie & Lowell» var inspirasjonen bak idéen til «I Might».

– Når jeg skrev «I Might» hørte jeg mye på det nyeste albumet til Sufjan Stevens, og det er der idéen til innspillingen kom fra. Musikken hans er veldig flytende, og han bruker mye synther og instrumenter som fletter seg sammen med melodien, noe jeg syns er kult. Jeg hører på all mulig forskjellig musikk, og elsker å bruke elementer fra forskjellige sjangere for å lage mitt eget uttrykk.

Idun Nicoline er innstilt på å fortsette å jobbe videre med musikken og skolen. Hun kan også avsløre at det muligens er en ny EP som står på agendaen.

– Jeg har nettopp begynt mitt første semester ved Berklee, så målet nå er bare å jobbe med musikk, ta ting litt som det kommer og evt gå music production and engineering, og jobbe innen det feltet senere. Fokuset nå er bare å skrive masse låter, og så kommer det nok en EP i løpet av det neste året.

Sjekk ut den nye låten til Idun Nicoline på Spotify: