Tidligere i år arrangerte vi i Rubato fest på Dattera til Hagen med artister, DJs og god stemning. En av artistene som opptrådte da var Ida Sofie. Hun hadde da kun en låt ute på nettet, men på fredag slapp hun låten «Love Like Thunder», som handler om en spesiell person hun har blitt glad i på kort tid. Vi tok en prat med Ida for å høre mer rundt låten, inspirasjon og planene fremover.

Gratulerer med ny låt! Hva kan du fortelle om den?
-Heisann! Jo, tusen takk. Dette vil jeg si er en låt som gjenspeiler mitt forhold til kjærlighet, for å være helt ærlig. Teksten er skrevet om en spesiell person som jeg har blitt veldig glad i på kort tid.

Hvor fant du inspirasjon til låten?
-Jeg har hele veien hatt et litt anspent forhold til torden for det er så mektig, og det er noe som er totalt utenfor min kontroll, derav har jeg vanvittig respekt for det. Kan nesten si at jeg har vært litt redd for torden. Og det samme kan jeg si om kjærlighet. Forelskelse kan være noe av det mektigste og beste man kan oppleve, men man åpner opp en dør som gjør at man kan bli såret. Derfor har jeg veldig respekt for det, og har vært litt redd for å åpne meg. Jeg er nemlig en jente som det tar litt lang tid å komme inn på, men når man først har kommet dit går jeg «all in».

Hva inspirerer deg ellers?
-Jeg blir utrolig inspirert av folk som tør å gjøre det kanskje ikke alle andre ville gjort. Det vil si alt fra folk som velger en litt annen utdannelse, til folk som stiller opp og snakker høyt for de som trenger det som mest.

Hva drømte du om å bli da du var liten?
-Vet du hva? Jeg hadde faktisk store planer om å bli lege, jeg. For det å ta vare på andre mennesker er noe jeg alltid har interessert meg for. Men samtidig har jeg alltid vært glad i å være kreativ, skrive sangtekster og bøker, så denne retningen lå vel litt i kortene.

Du har jo kombinert dans og sang en stund. Er danse- og musikkmiljøet ganske likt, eller er det noen forskjeller?
-Ja, jeg har danset siden jeg kunne gå omtrent. Miljøene vil jeg absolutt si er veldig like, og jeg er utrolig glad og takknemlig for at jeg får mulighet til å bruke to av tingene jeg elsker å gjøre på scenen!

Hvis du skulle ha gjort et samarbeid med en norsk artist, hvem ville det vært?
– Oi oi, er det mulig å kun velge èn her? Jeg synes P-flow har en vanvittig kul vibe, og hører utrolig masse på låtene hans, så det ville vært drømmesamarbeidet nå! Samtidig som jeg drømmer om girlpower-collab med noen av norges RÅE jenter!!!

Hva er ellers planene i sommer?
-Først og fremst skal jeg jobbe masse i studio for å ferdigstille flere singler jeg jobber med. Så skal jeg en svipptur til Frankrike med familien før det er skolestart på linjen musikkdesign i august.