Mange tror at alle DJ-er forhåndspiller inn miksene sine og deretter spiller dem live. Med mindre du har hatt muligheten til å være nær en DJ eller har venner som er en, så forstår man naturligvis lite av hvor vanskelig det å være DJ er og hvor mye arbeid som ligger i å produsere et vellykket sett. I denne artikkelen vil vi gå gjennom noen teknikker og ferdighetene som kreves av DJs for å gjennomføre et solid sett.

Så hva gjør egentlig en DJ?

DJ-ene gjør mye på scenen. De må blant annet sørge for sømløs overgang mellom låtene, beatmatching, legge til effekter, lese publikum og opprettholde et visst nivå av dans eller stemning på samme tid.

 

Beatmatching

Beatmatching er et uttrykk og kunsten av å matche tempoene til minst to sanger, etterfulgt av å matche trommeslagene for å sikre at de to sporene er i tide. Dette er hva DJ-er gjør når du ser dem lytte i hodetelefonene. 

 

Legge til effekter

Å legge til effekter har med tiden blitt populært å gjøre i et sett. Gammeldags vinylkonfigurasjoner tillot bare skrapeeffekter på en platespiller, men moderne maskinvarer har vanligvis en komplett effekt-kanal. Ekko, klang og trans er noen effekter. Effektene kan forsterke intensiteten i sangene og være en måte de skiller seg ut på. 

 

Lese publikum 

Det er lett å undervurdere hvor vanskelig det er å forstå og tilpasse seg energien til en folkemengde. DJ-er må lære hvilken musikk et bestemt publikum vil reagere på og justere settet deres deretter. De må også kunne gjøre dette konsekvent mens de også beatmatcher og legger til effekter.

Stemningen til en fest eller et arrangement er nesten denne delikate og vakre forbindelsen mellom et publikum og DJ-ene. De må bruke musikk for å skape en stemning, og publikum kan kanskje ikke reagere på den stemningen.

 

Kort oppsumert må de beatmatch som om livet deres var avhengig av det, skifte rent og inkludere effekter for å skape sin unike stil. En god DJ må også være i stand til å lese mengden som om det er deres favorittbok og ha en scenetilstedeværelse for å konkurrere med de beste. Vi håper denne artikkelen forklarer litt om hva DJ-er gjør på scenen. Nå forstår du kanskje forhåpentligvis hvorfor de er nødvendige for å få publikum ut på dansegulvet. Book en DJ til ditt arrangement!