Man må ikke være bergenser for å elske Hjerteslag – men det hjelper. Lørdag 15. juni var bergensbandet klare for det som ble deres største og heftigste konsert noensinne. Selv om Hjerteslag ikke har beveget seg utover Norges landegrenser nevneverdig, har de sneket seg inn i hjerteroten på det bergenske publikumet. Spesielt de siste årene da en versjon av låten «Kong Oscars Gate» har blitt et kjent heiarop på Brann Stadion. 

15. juni 2019
Bergenfest Festival
Plenen Scene
Stemning: Patriotisk

Hjerteslag åpner konserten med et smell. Første låt ut er en av deres første singler «Ikkje tenk på det». For tidlige fans av bandet, var nok dette en av låtene som ble spilt mest i 2014 da den kom ut. Harde gitarriff treffer øretrommene, og Robert Eideviks hes-harde vokal runger ut av høyttalerne. Plenen er nesten helt fylt opp nå, og flere publikummere strømmer til.

Neste låt ut er «Skyggesiden». Plenen er nesten helt full nå. Fulle bergensere synger med av full hals. Videre følger låtene «Europa Rundt» og «Crazy Oktober». Disse har ikke samme allsang-effekt, og publikum får tid til å drikke opp øllen og ta seg en røyk.

Videre blir publikum bedt om å ta fram lightere, lommelykter og mobiler. Det er klart for kveldens ballade. Hele Plenen synger med idet «Linedanserinne» starter, og scenen lyses opp av mobiler og lightere som svaier fra publikum. Det er høyt, hest og vakkert. Låten er i skrivende stund den tredje mest streamede fra bandet, som forteller at det er mange fra publikum som har rukket å lære teksten utenat.

Konserten får en liten dupp, før bandet begynner å spille tittelsporet til deres første album «Møhlenpris Motell». På dette tidspunktet har pyroteknikken begynt å kicke inn også, som absolutt ikke dempet på stemningen.

Det virker ikke som det er noen ende på pyroteknikken gjennom de siste låtene heller. Hjerteslag holder publikum på tærene helt fram til siste slutt.

Vokalist Eidevik er heller ikke fremmed fra å hoppe ned til publikum. Nest siste låt «Sang til Sonja» blir framført med lidenskap nede blant publikum. Allsangen tar seg opp, men det er ikke før siste låt «Kong Oscars Gate» at Plenen virkelig synger så man hører det gjennom alle Bergens gater. Som nevnt er en variasjon av teksten blitt en kjent slager på Brannkamper. Alle som har vært på Brann Stadion kan allerede teksten og den lyder som følger.

«Er det bare meg, eller koker hele Bergen? // For alt jeg tar i blir til seriegull»

Toppen av kransekaken er brannlogoen bak bandet, mens de avslutter konserten rundt et hav av pyroteknikk. Patriotismen er til å ta og føle på. Om det finnes en verdig avslutning av Bergenfest, så er det denne. En fantastisk konsert av et band som virkelig har truffet en nerve i det Bergenske publikummet. Det eneste jeg saver er at konserten ikke varte lengre. Låter som «Papirsvaner», «Romvesen», «Lasaronens Vår» og «Bygningsarbeider Blues» ventet jeg på, men de kom aldri. Hjerteslag greide allikevel å gjøre Bergenfests avslutning til den beste jeg har sett alle de årene jeg har vært på festivalen. Takk for i år!