Hip hop-bonanzaen på Rockefeller under øyanatt i går kan brått beskrives med ett ord: guttastemning! Line-upen bestod av ZadeKing, Linni, Snow Boys og et ydmykt besøk fra danske Pattesutter og Izzyy. Kvelden var spekket med mye hopping, pils- og vannspruting, playback og stagediving.

Tekst: Ida Halvorsen

Hele showet startet med den dansk/gambiske sangeren Izzyy. Vi blir servert fengene afropop og får kickstartet dansefoten, før han teamer opp med ZadeKing. Vi fikk en aldri så liten førpremiere på låten ”Number One” som Izzyy og Zade slapp i dag, som er en god oppfølger til ZadeKing sin banger ”Hun gjør meg vill”, som har fått flere hundre streams på Spotify. På scenen står også hip hop-veteran Andre Jensen, som fungerer som ZadeKing sin sidekick/hypeman for kvelden.

Like etter Zade og Izzyy entrer kveldens andre, og kanskje litt mer kjente, danske artist scenen. Pattesutter spilte på John Dee sammen med Emil Stabil tidligere denne sommeren, da som nå, blir det litt vel mye playback, men stemningen var god og ølen kald, så alt er vel.

Etter Pattesutter var det Snow Boys sin tur til å snu Rockefeller på hodet. De to snøgutta reiser sjelden alene, og i går var heller ikke et unntak. En etter en entret hypeman på hypeman scenen, og på et punkt tror jeg at det var flere folk på scenen enn i publikum. Etter et par halvhjertede forsøk på stagedive, litt kasting av vann og øl og et forvirrende antall mennesker på scenen, kom det publikum hadde ventet på, nemlig bangeren ”42”. Kvelden så ut til å være komplett. Det så ut til at Snow Boyz passet bedre i et mørkt konsertlokale, med få ivrige tilskuere, enn tidlig konsert på åpen scenen på Roskilde. Eneste minuset var at en av hypemanene til Snow Boyz spurte noen av de som sto på første rad om snus. Snus fikk han, men istedenfor å ta en selv og gi boksen tilbake, tar han snusboksen og kaster den langt ut i lokalet. Går det an å bli så kjip?

Hvor var du da Yoguttene hadde reunion på Rockefeller?

Lite visste vi om at Linni, som skulle avslutte denne festen av en kveld, ikke bare skulle dele sitt fantastiske solo-prosjekt ”Maksimum”. Han hadde også med seg nykommeren Myra, som gjestet låten «Skee-Lo Ting.» Ikke nok med det. Han hadde også med seg etterlengtede Yoguttene! Så fort Linni avsluttet sin solo-fremføringvar ferdig takket DJ-en Yoguttene #TU$ENTAKYOGUTENE, og vi skjønte at noe vilt kom til å skje. Plutselig står de tre maskerte rapperne på scenen. Yoguttene uten masker! Deres energiske bergenske trap runger utover høyttalerne. ”Slemme damer med snille fjes” blir spilt på fullt trøkk. For en avslutning! Dette vil vi se mer av i fremtiden, YGMG!

Takk for en festfylt kveld på Rockefeller!

Sjekk ut full bildebonanza fra kvelden via kameraet til Shawn Arvind.