Sommeren 2017 skrev Ingrid Frøsland en lapp til seg selv der det sto: «Jeg skal lage gøy musikk på norsk. Prosjektet skal hete Himla.» Og 1. februar skjedde nettopp dette. Ingrid slapp sin første låt under artistnavnet Himla, med tittelen «Då Veit Eg At Du Veit».

– Dette er en kjærlighetssang for alle som føler seg litt rare. Jeg håper og tror at dette er en sang mange kan kjenne seg igjen i. De aller fleste har vel opplevd seg selv som litt utilpass og alene, men så har man forhåpentligvis også kjent på følelsen av å møte et menneske som gjør at brikkene faller på plass, og at man plutselig passer inn et sted. Og da blir det ikke så farlig med alle de andre stedene, fordi da kan man jo bare dra dit og ikke passe inn, sammen, sier hun selv om låta.

Ingrid har allerede jobbet med musikk i flere år. Tidligere har hun gitt ut låter under sitt eget navn på engelsk, men nå er tiden inne for å lansere musikk på morsmålet, og mer spesifikt på sin egen dialket.

Grattis med debutsingel! Hva handler låten om?

– Tusen takk, det er så stas!
– Låta handler vel egentlig om å føle på at man ikke passer inn i de forventningene man tenker at “alle” har til en, for så å forstå at man heldigvis i alle fall passer inn hos én. Gir det mening? Litt enkelt forklart, så er det en kjærlighetssang for de som føler seg litt rare (aka alle, nesten?).

– Litt enkelt forklart, så er det en kjærlighetssang for de som føler seg litt rare (aka alle, nesten?).

Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir veldig inspirert av å jobbe med folk som klarer å balansere det å være sjukt flinke og hardtarbeidende, med å være morsomme og sånn deilig rare! Jeg liker at det er rom for litt fjas, da føler jeg meg hjemme – hehe, og da får kreativiteten min et mye større spillerom. Og så blir jeg inspirert av å ta buss (når jeg rekker den)!

Hvilken norsk artist vil du helst gjøre en låt med?

– Åh, det er vanskelig, det er jo så ekstremt mange flinke norske artister om dagen! Men om jeg kunne valgt fra den aller øverste hylla, så hadde det vært helt rått å jobbe med Sigrid. Hun er liksom alt, en vanvittig flink vokalist og en utrolig dyktig låtskriver.

Hva gjør Himla når hun ikke lager musikk?

– Hehe, hun er ganske god på Netflix.
– Og så jobber jeg også som låtskriver, så når jeg ikke lager musikk for Himla er jeg ofte i sessions og skriver musikk for andre! I tillegg underviser jeg i musikk, spiser taco og løper til bussen.