For en liten stund siden var King Skurk One bare et løst rykte i Oslos undergrunn. Nå står han bak en av sommerens største hits, fyller Tårnlunden på Slottsfjell, og har fått narkotika på alle sine lepper. På fredag spilte han foran et meget gira publikum på Slottsfjell, og viste at han er mer enn bare en one-hit wonder.

King Skurk One
Slottsfjell
Tårnlunden
Fredag, 14. juli

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Allerede fem minutter før konsertstart var Tårnlunden fylt opp med både unge og gamle som skulle få med seg konserten med «han der bængshot»-fyren. For det er det han har blitt denne sommeren. King Skurk One har dukket opp på alle sine lepper denne sommeren. Sammen med Linda Vidala står han bak låten «Bængshot», som har vært årets sommeranthem, og vi i redaksjonen har hørt folk pumpe den vilt på både Slottsfjell og Roskilde.

Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli schkækk eller?
Røyk joint med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli schkækk eller?
Snort coke med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli schkækk eller?
Spis sopp med meg, hoe
Bængshot mafakka
Er du hypp på å bli hjerneskada?
Drikk shots med meg, hoe

Jeg og en kompis skulle se King Skurk One, og prøvde å få med flere til å se konserten, men spørsmålet vi fikk til retur da var «hvem er det?». Vi trakk det lengste strået vi hadde grunnet dårlig tid, og svarte «Bængshot mafakka, er du hypp på å bli schkækk eller?». De var umiddelbart solgt, og det var liten tvil om at de ville bli med, for den hadde de hørt.

Konserten på Tårnlunden denne fredagskvelden er uten tvil en av de mest minneverdige fra Slottsfjell. Ikke nødvendigvis fordi 501-frontmannen har så innmari bra sangstemme, men fordi hele opplevelsen minnet om å være på et stand up-show, rap-konsert og Aasen-konsert samtidig.

Skurken entret scenen ganske presis, og ganske snarlig etter første låt spør han publikum om de har hørt noe fra 2015 EP-en 5 Cheese. Jeg ble litt pinlig berørt, da jeg var redd for at publikum kun hadde møtt opp for å få servert årets sommerhit i en hypet og altfor døv, norsk moshpit. Men jeg tok feil. Eller… Folk ventet på hiten, og hadde ikke hørt så mye fra debut EP-en, men King Skurk One tok med publikum på en behagelig reise gjennom hans musikalske tidslinje fra 2015 og til i dag.

Anmeldelsen fortsetter under bildet


Foto: Jørgen Berntson Aase

Skurken har en særegen stemme når han rapper, og det viser seg at denne spisse, lyse og avslappede stemmen ikke er skrudd til noen ting. Han prater sånn, og jeg stiller noen ganger spørsmål om han egentlig bare tuller. Men jeg tror faktisk ikke han gjør det. Jeg tror på alt sammen, og konserten til den keege hip hop-skurken er en praktfullt eksempel på hvordan man tar med en hyped crowd, som egentlig ikke kan så mange sanger, på en deilig reise i 45 minutter. Jeg misunner lekenheten hans, og måten han prater til publikum på.

– Å bosse og swagge rundt har en innvirkning på menneskene rundt deg

Et par ganger roter DJ-en det til, og man kan høre at makker Mogger, Skurken og DJ-en prater om hvilken låt som blir den neste. Det hele kunne bli en ganske flau affære, men King Skurk One forteller publikum at de har en ny DJ som er kjempeflink. – Han er bestevennen vår, sier han. Det er som om han innrømmer feil med DJ-en, men hele unnskyldningen blir så søt og artig på en gang, at det egentlig bare kan noteres i glemmeboka..

Han forteller publikum at det å bosse rundt og swagge rundt har en effekt på mennesker rundt seg. Det er herlig ironisk, harry, hardt og keegt på en gang. Skurken er ekte, og jeg begynte oppriktig å tro at om jeg startet å swagge og bosse mer hadde det hatt en effekt på menneskene i livet mitt.

På noen rap-konserter kan en hypeman virke forstyrrende, men skurkens makker, Mogger, lager en fin balanse i den keege rap-tilværelsen. I tillegg til Mogger løftes konserten frem av hip hop-vennene fra 612 og Dårlig Vane, som en liten stund hopper ut på scenen for å kaste merch, ta noen snaps og stå i bakgrunnen som noen hypemans. Publikum skal skal få 501-stilen, og de elsker å bli en del av den.

Hiten alle hadde ventet på

Showet ble avsluttet med monsterhiten «Bængshot». Linda Vidala entret scenen, og crowden gikk fullstendig av skaftet da de skjønte hvilken låt som skulle komme. Moshpitten ble et faktum, og samtlige ropte «Bængshot mafakka, er du hypp på å bli schkækk eller?» i kor. Et tydelig punktum for showet. Det hele endte ganske brått, og Kongen av skurking takket publikum for et herlig show.

Så la oss oppsummere denne rare konsertopplevelsen. Et stand up-show, en rap-konsert og en artist med såpass mye ironi at alt han sier blir sant. Jeg er lykkelig, gira, stolt og veldig overrasket. Sjeldent har en artist som King Skurk One levert såpass bra.

Jeg digget det. Det var derfor ganske fortjent og befriende å se at King Skurk One og Vidala fikk spille på Kongescenen dagen etter, da Gucci Mane avlyste.

Skurken? Jeg er keen på å bli schkækk!

Terningkast: 5