Hagefestivalen er en relativt fersk musikkfestival som blir avholdt i hagen til Wrightegaarden i Langesund. I helgen dro vi i Rubato for å sjekke ut festivalen, og med sol og fint vær, skjærgård som nærmeste nabo og en ganske bra line-up, gledet vi oss stort!

Tekst: Ida Brattekaas Halvorsen

Det er tredje året festivalen blir holdt i Langesund, og line-upen blir bare bedre og bedre. Hagefestivalen, som tidligere har huset artister som Gabrielle, OnklP og De Fjerne Slektningene, Lissie og Highasakite, har i år Klovner i Kamp, Lars Vaular, Sondre Lerche, Bendik, Sondre Justad, Paperboys og Dagny på tapetet.

Etter å ha byttet billetter inn i festivalbånd var det Set One’s Cap som sparket i gang festivalen fredags ettermiddag, og til tross for lite publikum og noen tekniske problemer midt i konserten, gjorde de en veldig fin opptreden. Det så ut til at det lokale bandet koste seg på hjemmebane. De teknisk problemene varte nærmere 10 minutter, noe som er en svært uheldig start. Vokalisten beholdt heldigvis roen, og prøvde å ro i gang den kleine stillheten med et par vitser. Senere på kvelden var det Klovner i Kamp, Sondre Lerche og Bendik som stod for tur. Klovnene leverte varene med peniskanoner som sprutet både konfetti og penger. Selv om hip hop-gruppa manglet doktoren på scenen lagde de et imponerende sceneshow, og man kan vel trygt si at festivalens høydepunkt kom allerede på fredagen. Vi gikk dessverre glipp av Sondre Lerche, da vi hadde et aldri så lite intervju med Dansken og Fingern, som kommer på Rubato etter hvert. Bendik avsluttet fredagen for et publikum med stadig stigende rus, og festen fortsatte videre inne på Wrightegaarden.
_DSC0181Foto: Jørgen Berntson Aase

På lørdagen var været minst like fint som på fredagen, og stemningen minst like god. Paperboys startet klokka 16, og selv om undertegnede mener at det var litt tidlig å starte dagen så tidlig etter gårsdagens festligheter, dro gruppen en del publikum, og dag to av Hagefestivalen var dermed i gang. Etter papirguttas konsert entret Dagny Wrightegaardens minste scene, og lagde god stemning med sin fine stemme og sjarmerende vesen. Ary imponerte også med å fylle lille Wrightegaarden med sin store stemme. Det er morsomt å tenke på at både Dagny og Ary fylte Rockefeller til randen da de spilte under årets by:Larm, mens de her spilte for en halvfull bakgård. For all del, det var veldig god stemning! Lørdagen, og festivalen fikk en verdig avslutning av Lars Vaular, som gjorde en betydelig bedre opptreden nå, enn tidligere i sommer da Rubato så han opptre på Roskildefestivalen i Danmark.

God mat og drikke, bra vær og sommerstemning på tampen av sommeren, gjør at vi i Rubato ser tilbake på Hagefestivalen med et smil. Det er også verdt å nevne at da det kom en aldri så liten regnskur fredags ettermiddag fikk publikum utdelt gratis(!) regnponchoer, noe vi ser på som et stort pluss. Hele festivalen har en kjempefin atmosfære, med koselige hagedekorasjoner, grillmat, kald øl og et fint knippe med artister og band som pryder scenen.

Årets konsert: Klovner i Kamp
Årets nedtur: Ingen vegetaralternativ
Årets overhørt: ”Jeg er forelsket i Ary!” – Anonym, 2016
Årets PR-triks: Utdeling av gratis regnponchoer
Årets starstruck: Rubato-crewet da vi intervjuet Klovner i Kamp

Ses neste år, Hagefestivalen!

Foto: Jørgen Berntson Aase

Foto: Jørgen Berntson Aase