Den norske produsenten Hasta er kanskje bare 20 år, men han er allerede en å merke seg navnet til. Han co-produserte gjennombruddslåten til Goldlink, «Dance On Me», og er fra samme norske camp som Cashmere Cat. På fredag slapp han EP-en «Surviving Isolation», som han selv sier handler om å ikke gi opp musikken sin.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

De siste månedene har Hasta, som forøvrig er produsentaliaset til Thomas Wesenlund Wahl, jobbet med en ny EP-en «Surviving Isolation». En ærlig og frisk start for den unge produsenten, som er inspirert av å leve isolert i en liten by i Norge.

Dette har den unge produsenten selv å si om slippet:

«Dette er kanskje første gang jeg har kunne nyte min egen musikk. Denne EP-en er for alle produsenter som sitter fast i kjellerleiligheten sin og lager musikk som ingen kommer til å høre. Produsenter som ikke er «radiovennlige». Du er kanskje isolert, og du kommer kanskje fra en liten by, hvor det ikke er noe musikalsk miljø til å jobbe eller vokse i. Personlig synes det er veldig vanskelig å nå ut til andre. Men du må fortelle deg selv at du ikke kan gi opp, fordi musikk er alt. Det er dette EP-en handler om».

Coveret til din kommende EP er ganske simpelt. Representerer det hvordan du har følt deg isolert?
– Ja, på mange måter. Det å komme fra en liten by og drive med annerledes musikk er vanskelig. Da har man ikke et annet valg enn å flytte på seg.

Sjekk ut EP-en, og les resten av vår prat med 20-åringen, som vi hadde da han slapp første smakebit fra EP-en for et par uker siden.