Haiderraja er en 20 år gammel nykommer innenfor hiphop-miljøet i Norge. Han er foreløpig usignert og produserer musikken sin helt på egen hånd. Han slapp nylig sitt første album «Hi There Raja!», som består av 10 deilige låter.

For de som ikke kjenner deg så godt, hvem er du?
– Basic does not describe me! Neida, jeg er en 20 år gammel student som jobber litt på siden, og lager rap/hip hop ut fra soverommet mitt. Jeg ble født i Kristiansand, men oppvokst i Stavanger. Jeg gikk på en engelsktalende skole, så derfor snakker jeg som en amerikaner. Akkurat nå driver jeg med en bachelor i business administration i engelsk på BI. Jeg jobber også hos TOEFL ute i Moss i helgene. For øyeblikket er jeg ikke signert, men lager musikk som en hobby og elsker det.

«»

Gratulerer med et nysluppet album, kan du fortelle litt om dette?
– Ja! mitt første album, «Hi There Raja!» droppa for litt over en uke siden og det var et sinnsykt gøy prosjekt. Albumet inneholder 10 forskjellige låter, med en god miks av gøyale sanger fra romanse til seriøse temaer. Jeg har latt meg inspirere av sangene til J Cole, Amine og Chance The Rapper, men har prøvd å finne min egen stil. Det handler mest om meg selv, siden ganske mange folk enda ikke vet hvem jeg er. Albumet endrer seg derimot mot midten, der kommenterer jeg andre land som f.eks Amerika. Jeg mikset alt selv, både vokaler og mange av lydeffektene i sangene (shoutout til YouTube for for å lære meg!).

– Positivitet er noe jeg ønsker å sende ut fra sangene mine. Lyrisk, vokalt og produksjonsmessig har jeg prøvd å utvikle meg med dette albumet. Det tok meg ovet et år å lage, og jeg har prøvd å putte så mye kjærlighet i hver track.

Hvilke tilbakemeldinger har du fått?
– Det har vært så sinnsykt masse kjærlighet, jeg blir helt satt ut. Folk er så snille. Jeg har fått masse fine meldinger på sosiale medier, samt masse delinger. Jeg gikk fra 630 følgere på Spotify til 666 (Spooky, I know!).

– Etter 2 uker hadde jeg fått over 4900 streams, det høres kanskje ikke sånn kjempemasse ut, men for meg er det sykt gøy. Jeg blir så glad når jeg ser folk faktisk hører på musikken min, og forhåpentligvis liker de den!

Hva fikk den til å begynne med musikk?
– Siden jeg var ung har jeg hørt veldig mye på Hip Hop, og jeg begynte å like å freestyle. Senere fant jeg ut at jeg kanskje skulle begynte å spille inn litt. Meg og noen venner begynte da og spille inn på Sola Kulturhus. Jeg begynte så og se mange videoer på youtube om hvordan man skulle mikse vokaler. Etter en stund begynte jeg å hinte til mamma at jeg trengte en mic. Jeg maste en liten stund, før hun tok meg med til 4Sound, der jeg fikk velge meg en USB rød mic. Denne bruker jeg enda. Det var nå jeg begynte å spille inn på pappas gamle mac.

Noen du kunne tenkt deg å kjøre et samarbeid med?
– Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å lage musikk med Pasha. Hans energi og «vibe» er noe jeg digger fullstendig.

Hva er planene dine fremover?
– Nå som universitetet begynner igjen, så tenker jeg at det blir litt fokus på studiet og jobb. Men jeg skal så klart jobbe med musikken på siden av. Jeg slipper også noen musikkvideoer snart. Samtidig vil jeg også prøve å få til noen live opptredener.