I år som i fjor tok vi i rubato turen til solkysten Langesund for å få med oss Hagefestivalen på Wrightegaarden. Med artister som Cezinando, John Olav Nilsen og Nordsjøen, Unge Ferrari, Eva Weel Skram og et avsluttende DJ-set av selveste Røyksopp(!), så vi frem til en deilig festival i de fineste sommerlige omgivelsene på denne kanten av landet.

Tekst: Ida Halvorsen

Selv om værmeldingen meldte dystre skyer, skinte sola i kjent stil over hagen til Wrightegaarden fredags ettermiddag. Da festivalbåndene var på plass var det bare å entre hagen, der Eva Weel Skram sparket i gang festivalen. Første kvelden fortsatte med artister som Hkeem og Temur, Elsa & Emilie, Kråkesølv, Greni og Julie Bergan. Selv om det var Julie Bergan som var den store headlineren på fredagen, var det for oss Oslo-bandet Svømmebasseng, som satte spor etter første dagen i hagen. Men en opptreden fra et band som kanskje ikke hadde de fleste tilskuerne, men som likevel spilte som om det skulle være stinn brakke, viste Svømmebasseng hvorfor de ble booket til årets Hagefestival. Og med et par-tre ivrige fans rett foran hagens minste scene, ble det en jovial opplevelse for både band og publikum.

Dag to hadde en line-up som gikk rett hjem hos oss i rubato! Jessheims store sønn Diaz startet dagen, med en intim opptreden hvor han ikke bare la merke til hvem av publikumerne som var mest ivrige, han gikk like greit av scenen for å ta en trall med publikummet nede på bakken. Dag to fortsatte med artister som Amanda Tenfjord, Cezinando, Unge Ferrari, Daniel Kvammen og en etterlengtet konsert med fantastiske John Olav Nilsen & Nordsjøen. Hele festivalen ble avsluttet med et DJ-set fra selveste Röyksopp, som kanskje ikke er undertegnedes kopp med te, men som er den fire år gamle festivalens hittil største booking, og som avsluttet festivalen på riktig vis, nemlig med en skikkelig fest!

2017 er Hagefestivalens fjerde leveår, og line-upen og konseptet blir bare bedre og bedre. Når du entrer hageområdet til Wrightegaarden, møter du et ikke så altfor stort område som er pyntet til hagefest, med lyslenker, vimpler og dekorasjoner som hører en hagefest til. Etter konsertene fortsetter festen både oppe på terrassen, og inne på selve Wrightegaarden. Bord og stoler til publikum frem til klokken åtte, og såklart en bod med grillmat. I år som i fjor ble denne maten en skuffelse, da prisene var litt høye og vegetartilbudet var ikke-eksisterende. Men Wrightegaarden ligger heldigvis i hjertet av Langesund og har er rekke med andre alternativer rett utenfor døren! Nytt i år var også at halve hagen var dekket av tak, i form at et stort telt, noe som kom til nytte da dag to var en regnfull affære.

Med god musikk i koselige, sommerlige omgivelser, god mat og drikke og en atmosfære som må oppleves er Hagefestivalen kanskje en av Norges koseligste festivaler! Vi gleder oss allerede til neste år.