Full pott!
10Overall Score

Jouska var en av de artistene undertegnede gledet seg mest til å se, og en av fem artister vi anbefalte. Naturligvis var det da også knyttet store forventninger til elektronika-bandet. For et år siden møtte vi på kjæresteparet Marit Othilie Thorvik og Hans Olav Settem i en helt annen setting. Da sto de på scenen sammen med Simen Mitlid i Vår Frues Kirke, og leverte en fantastisk konsert.

Lørdag kveld, året etter, var Jesus og kirkemelankoli byttet ut med syke visuals og syremusikk. Lokasjonen var flyttet 200 meter lenger sør, i det som på kort tid har utviklet seg til å bli en av Trondheims råeste klubber; nærmere bestemt Lokal Klubb og Bar. Denne gangen var redaksjonen faktisk tidsnok til konsert! Og det som møtte oss på scenen var både merkelig og spennende.

Scenen var nemlig dekket av et hvitt laken, som vi i redaksjonen først trodde var et sceneteppe som skulle forsvinne da bandet entret scenen. Det viste at en projektor hang over oss, og allerede fra første låt lyste groteske/creepy bilder frem av abstraherte ansikter. Dette var et visuelt virkemiddel som passet utmerket til den særpregede og emosjonelle musikken. Det til tider gjennomsiktige Lakenet fungerte som et filter som inviterte betrakterne delvis inn i Jouskas syke elektropop-verden, men vi slapp aldri helt inn til de dyktige musikerne. Instrumenter som cello, gitar, trommer, bass og keyboard, blåseinstrumenter var alle representert. En sammensetning av instrumenter man sjelden ser på elektroniske konserter. Det faktum at alle musikerne også er svært samspilte gjør det hele bare enda mer imponerende. Jouska er langt fra bare en mac, og noen spaker. Det er selvsagt befriende i disse dager.

Konserten er like creepy som den er genial, og like genial som den er fet. Et personlig høydepunkt kommer i låta Pills. Her får vi høre/se Jouska på sitt beste: en miks av følelser i et eksperimentelt univers, der musikken kommer i mange lag og tar uventede retninger (Personlig har undertegnede hørt denne sangen utallige ganger, så det uventede har utviklet seg til å bli forventet). Det må samtidig sies at høydepunktene egentlig kommer på rekke og rad. Vi skulle bare ønske at konserten kunne vart en time til.

Vi skulle bare ønske at konserten kunne vart en time til.

Etter konsert var planen å få med seg Killdøden på Moskus. Dessverre var det fullt også denne gangen, og redaksjonen ble stående ute i kulda og fryse. Da var det bare en ting å gjøre: komme seg til Byscenen, der Seksuell sto linet opp. Til tross for god stemning, var redaksjonen enige om at dette ble en liten nedtur etter den syke opplevelsen på Lokal Klubb. Gratulerer Jouska. Dere vant Trondheim Calling i år!

6/6

Gratulerer, Jouska. Dere vant Trondheim Calling i år!