Urørt er en konkurranse for nye norske musikere i alle sjangere hvor publikum er med på å stemme frem en vinner. Men det er også en jury som består av kjente norske artister og bransjefolk, i år var blant annet Julie Bergan og Izabelle medlemmer av juryen.

Tekst: Ida Brattekaas Halvorsen

Det er flere norske band og artister som kickstartet sin musikalske karriere i Urørt blant annet Honningbarna, Arif, Mikhael Paskalev, Kristian Kristensen og fjorårets vinner Cezinando for å nevne noen.

I årets finale stod det mellom trioen fra Loddefjord og NMG-aspirantene Dårlig Vane, indie-bandet Pom Poko fra Trondheim, punk-bandet Lüt fra Tromsø og konkurransens eneste solo-artist, Emma Jensen fra Nesodden. Deltakerne har levert varierte og solide bidrag, så at konkurransen har vært hard er det ingen tvil om.

Årets Urørt Dårlig Vane er trioen som er med på å opprettholde vår forkjærlighet for Bergen-rap, og med låta «Gikk I Bakken» har de absolutt gjort seg fortjent til tittelen som Årets Urørt! Gjengen fra Loddefjord har i løpet av fjoråret fått satt sitt navn på Hiphop-kartet i lille Norge, og det med god grunn. Det er slettes ikke alle raplåter som blir en farsott på lik linje som «Gikk I Bakken» er, og det er heller ikke alle som klarer å opprettholde sitt gode navn og rykte med en like fet og fengene EP etter et slikt førsteslipp.

Rubato gratulerer og vi gleder oss til å høre mer fra Dårlig Vane!