Findings har blitt årets store happening for Oslos danseløver, nybakte faddere og fadderbarn som leter etter den perfekte avslutning på den berømte fadderuka og gjengen som ikke innser at sommeren er på hell. Selv om det ligger noen faretruende grå skyer og lurer over Bislett stadion, legger ikke det noen stopper på Garrix. Han byr fortsatt opp til en heidundranes fest.

Den suggerende bassen dirrer over Bislett, og det bygger seg endelig opp til at Martin Garrix skal entre hovedscenen til Findings. Glitteret i fjeset til publikum er på plass, sykkelshortsen er på, og vi er klare for litt skikkelig nederlandsk EDM. 

23 åringen fra Nederland hadde i 2013 sitt gjennombrudd, og har siden da pumpet ut hits etter hits. Med sin gutteaktige sjarm flørter han med publikum mens han slår rundt seg med hardere og hardere toner. Det elektroniske landskapet engasjerer hele Bislett. Det danses i baren, det dannes på tribunen, det danses på dassene og i det danses i dokøen. 

Garrix er heller ikke gjerrig med spesialeffektene. Allerede åtte minutter inn flesker han til med pyroen. Publikum er i ekstase, og det skal ikke skotte på energinivået i fistpumpingen. Alt er timet og tilrettelagt. Ingenting kommer ett sekund for tidlig eller for sent. Høydepunktene er kanskje debutlåten «Animals», eller allsangen til låtene «In The Name of Love» og «Scared To Be Lonely». Ellers er det få øyeblikk av konserten som er minneverdige og orginale. Den resterende timen blander seg bare til en forutsigbar og brautende mush av synth, hard bass og evinnelige rop til publikum: «Get your hands up!».

Jezez, we get it. -Chill i ti sekunder Garrix.  

Kanskje det hele rett og slett ble for statisk og polert? Martin Garrix vet absolutt hva han driver med, men han mistet rett og slett meg da jeg kunne forutse neste røykkanon. Litt som at det er ganske kjipt å forutse jumpscaren i en skrekkfilm. Garrix svant litt bort i sitt eget brøl av en konsert, men det tror jeg neppe det var mange av publikummerne som tenkte på. De ville ha fest, og Martin Garrix gav dem akkurat det.