For et par år siden startet den bergenske rapperen Ganezha å rappe. Til forskjell fra Kamelen, som har vært en av de mest omtalte rapperne i norsk presse de siste ukene, har Genezha et mer trist og dystert sound enn det man vanligvis er vant med innenfor hip hop. (Noe rapveteraner og NMG/G-husets Vågard og Lars Vaular har fått med seg.)

«Et poetisk, dystert og intelligent tilskudd til den norske hiphop-scenen. 22-årige Ganezha og hans «Helt Under» baner vei for et rap-uttrykk vi ikke har maken til her til lands.»

I løpet av sin korte karriere har Ganezha rukket å bli valgt til Ukas Urørt på P3 med låta «Helt under», hvor han ble beskrevet som «Et poetisk, dystert og intelligent tilskudd til den norske hiphop-scenen. 22-årige Ganezha og hans «Helt Under» baner vei for et rap-uttrykk vi ikke har maken til her til lands.»

Til Rubato.no sier han at det har vært en veldig annerledes prosess å arbeide med «Bloodsport», da han tidligere har vært vant å jobbe med kun en låt om gangen.
– Jeg jobber med to produsenter som jeg aldri har jobbet med før men som jeg har hørt på i mange år. Så dette har vært en ganske så uvirkelig prosess. Dette er første gang jeg jobber med noe større enn kun en låt, så det har vært mye flere ting å tenke på. Blant annet hvordan lydbildet og tekst skal passe sammen, i tillegg til hvordan det skal være en rød tråd igjennom hele EP-en.

Vi så han første gang live på Den Elleville Festen og har vært spent på hva han har å komme med i tiden fremover.
I dag slipper han altså sin første EP «Bloodsport», produsert av Hkonbeatz og Peewee, som tidligere har jobbet med artister som Lars Vaular, Store P, Jonas V og A-laget. Nederst ser du et mobilklipp fra hans opptreden fra Den Elleville Festen i Bergen.