Tekst: Sina Rindal Petersen

Jeg tror de fleste av oss har en forkjærlighet for alt som er gratis, og ikke minst musikk. Hva er da bedre enn en dag viet til gratiskonserter med over 450 artister?

Det er ingen andre enn Musikkfest (tidligere Musikkens Dag), i samarbeid med TONO og HM Loves Music, som stiller med denne gaven til alle musikkelskere. Festen er spredd utover 42 scener rundt om i Oslo, og kan skryte av den rekke kjente og ukjente artister på programmet, blant annet BAYA, dePresno, Calvert, Herreløse, Lovespeake, Pasha, Bendik, Strangelove, Gatas Parlament, Izabell, Kildaphew, TRULS, Anna of the North, Julie Bergan, Sonny Alven, CLMD, Tomine Harket, Unge Ferrari, og mange, mange fler. Musikkfest er inspirert av det franske arrangementet Fête de la Musique/National Music Day, som har vokst opp til å bli verdens største internasjonale musikkfestival. Tanken bak festivalen var i utgangspunktet at gatemusikanter skulle få en festival, og det er nettopp derfor festivalen er gratis og stort sett befinner seg utendørs.

2

Musikkfest sparker festivalsommeren i gang så tidlig som klokken 11.00 den 4. juni, og har et program som appellerer til alle. Festivalen har et bredt spekter av sjangre, noe som skyldes at de forskjellige konsertscenene få tilgang til en database med artister og selv står for bookingen. Du har derfor mulighet til å få med deg det som befinner seg på hitlistene, i tillegg til metall, folkemusikk, afrikanske rytmer, verdensmusikk, reggae, støymusikk og elektronisk, alt på en dag.

PS: Om du vil få med deg programmet fra 20:00 inne på Vulkan Arena, kan du melde deg på her. Begrenset antall plasser!

Sjekk ut programmet ved å gå inn på musikkfest.no.

13240514_1099885926700785_3590821972066438954_n