Bak det bergenske alter egoet Kjartan Lauritzen, skjuler det seg en glad kar fra Sogn og Fjordane, nemlig Per Áki Sigurdsson. Den bergenske gladgutten har tidligere gitt oss låter som «Batteri», «Mestertyv» og «Havanna», hvor sistnevnte har blitt streamet over 500 000 ganger på Spotify. I dag er Kjartan ute med nok en låt, «Fredag», som ifølge han selv handlet om den finansielle krisen på Island.

I forbindelse med singelslippet slo vi an en prat med han om låten, fredager, Vibbefanger, i tillegg til noen dilemmaer. God fredag!

Hva handler låten om?
Moren min er fra Island og den tunge økonomiske tiden der borte inspirerte meg til å skrive en låt om det. Så den handler om den finansielle krisen på Island. Jeg har sett hvordan det har preget mine venner og familie der borte. ÁFRAM ISLAND!!! Låten er egentlig 2-3 år gammel fra den tiden vi kalte oss ”Kjartan Lauritzen Quartet” og nå bestemte vi oss for å lage den ferdig. Den handler EGENTLIG om den følelsen et typisk menneske har; megapy midt i uke, der den eneste gleden i livet er å se fram mot helgen. Til slutt kommer den intense følelsen av glede flyvende direkte inn i ansiktet når du logga deg inn på Facebook og skrver ”Helg … :-)”

Hva er en typisk fredag for deg?
Jeg har en del forskjellige fredager egentlig. Jeg liker å drikke øl som oftest, så det blir jo fort ut på byen. Ellers liker jeg å henge med kompiser eller kose med jenta mi. Eller så kan jeg sitte på rommet mitt og jobbe med ting. Men setter alltid pris på en god fest. Helst hjemmefest!!!

Hvordan endte du opp i Vibbefanger?
Grytten i Hester V75 booket meg til min første gig, og jeg knuste det so jævlig inne på et bibliotekt. Jeg hadde sluppet en låt og hadde en låt til klar. Så mekka jeg Mestertyv-låten på en dag fø gigen sånn at jeg kunne spille noe heavy. Etter det holdt vi kontakten over WWW (se: World Wide Web). Etter hvert begynte jeg å preike med Ingo (aka. Brigt Baby) på SoundCloud, og vi begynte å sende ting til hverandre. Så møttes han og jeg en dag, drakk litt pils og så fòr vi to alene på byen, hvor han fortalte meg om Vibbefanger og planene sine. Vi kom vel egentlig frem til at vi begge var like målrettet. Etter en god samtale fòr vi på fotballpuben og spilte biljard med en 50 år gammel dame. I ettertid holdt vi egentlig kontakten og så begynte jeg å hjelpe til med Vibbefest og sånne ting. Da ble jeg kjent med resten av Hester-guttene og jeg viste interesse for å hjelpe til mer, så bare ble det slik. Nå er vi jævlig gode … venner …

10 kjappe med Kjartan:
Fest eller Taco?

VANSKELIG!!! Taco er jævlig digg, men en fest er som oftest morsommere enn å spise altfor masse, for å så få intens mage etterpå! Ellers er taco først og så fest en god, men dårlig idé!

Øl eller vin?
ØL!!! Jeg ble brisen på vin for første gangen nå i mai og det var gøy, men en sekser med Tubor har vært min trofaste venn fra dagen jeg begynte å ruse meg!

Balestrand eller Bergen?
Balestrand!!! Jeg er glad i Bergen og det skjer litt mer her, men jeg liker meg best i Balestrand og på bygda!

Sommer eller vinter?
Sommer! Jeg kalkulerte, og det ble sommer. Sommer er morsommere og bedre.

Norge eller syden?
Norge! Ferie i syden er deilig det, men liker meg best hjemme :-)!

Radio eller TV?
TV!!! Se på krim med mamma, eller fotball med pappa, eller serie med dama er gøy! :–)

Hjemmefest eller byen?
Hjemmefest, ingen tvil! Jeg synes byen er et forferdelig sted for å være ærlig. Hjemmefest pleier derimot som oftest å gå over stokk og stein, og det er forbanna morsomt, hvertfall med de rette folkene.

Singel eller kjæreste?
Jeg har hatt kjæreste i 5 år snart, så kjæreste <3 :--) Hei, Randi!!! Jeg er i et nettmagasin!! 😀

Favorittfredagslåt?
Fredag av Kjartan Lauritzen!!! Ellers synes jeg «Canned Heat» av Jamiroquai er en sang å kose seg med på en fredag! :-)))

Beste musikkvideo?
Mac DeMarco – Another One eller Kylie Minogue – Can´t get out of my head <3. Sistnevnte forandret livet mitt og det trenger jeg ikke å forklare engang!!! Takk MTV!!! <3