En viral millionhit på Youtube. Størst fanbase i California. Livvakter på turné i Malaysia. Ikke kongen, ikke Cardi B, ikke A-Ha. Her snakker vi om 20-åringen Nicolas Pablo Munoz, bedre kjent som Boy Pablo. Med spellemannsprisen i baklomma, kommer han og bandet nylig hjem fra Coachella som eneste norske artist for å spille i Sofienbergparken. 

Boy Pablo formulerer glede til alle som har kommet for å høre den funky, dansbare og velsmurte indien. Materialet fra Soy Pablo(2018) er det som sitter best hos publikum. Her er låta «Losing You» konsertens høydepunkt. Ekte hype som Backstreetboys, bare i en slentrende Mac DeMarco-stil.

Gutta har en tilstedeværelse på scenen som få andre band jeg har sett før. Med mange spillejobber og turnéer i ryggen har de blitt selvsikre og trygge på hverandre. De danser over scenen med letthet, køddet og lagde ett herlig show. Til og med en liten acapellaperformance fikk de dyttet inn. Damn.

Det virker dessverre som om det noen ganger legges mer vekt på køddingen enn på musikken. Misforstå meg rett; vi digger den upretensiøse stilen til gutta, med deres avslappede hengekøyemusikk, men det at musikken ikke er like tight som køddingen gjør at det kan trekke ned på konsertopplevelsen.