Å være på festival i Jotunheimen omringet av rå natur og en upåklagelig festivalstemning har vært en magisk opplevelse. Kombinasjonen av høye fjell, unike musikkopplevelser og god lokalmat gjør at Vinjerock skiller seg fra andre festivaler. Konsertene på årets festival var mangfoldige, og du kunne få med deg alt fra klassisk folkemusikk til hard rockemusikk. Første dag ble vi særlig imponerte av konsertene til ARY og Pasha, som begge har blitt populære blant publikum og kritikere de siste årene.

 

Tekst: Jenny Stjern Fondevik

 

ARY

Foto: Bendik Hassel

ARY (Ariadne Loinsworth) er en norsk soloartist og låtskriver som synger innenfor sjangeren electro-pop. Med en klar og sår sangstemme klarte hun virkelig å imponere publikummet på Vinjerock. Flere av sangene fikk et personlig preg ved at hun på forhånd fortalte om inspirasjonen bak låtene. Blant annet var hun åpen og ærlig da hun fortalte om at hun hadde blitt inspirert til å lage en låt etter at hun hadde blitt forelsket i en jente for første gang. Videre hadde ARY en mystisk og flørtete attitude på scenen som var tiltrekkende å se på! Vi vedder på at flere i publikum fikk et crush på denne jenta etter at hun var ferdig på scenen.

 

Samlet sett var dette en meget god konsertopplevelse, men vi kunne ønske at hun hadde sluppet seg litt mer løs under de første sangene. Likevel tok det seg veldig opp mot slutten, da hun tok av seg solbrillene og friga seg fra mikrofonen. Stemningen nådde virkelig en topp under sangen Childhood dreams som har blitt populær blant kritikere og publikum etter at den ble sluppet i 2017. Hvis du får mulighet til å dra på en konsert med ARY i fremtiden, er det noe vi vil anbefale!

Terningkast: 5

 

Pasha

Foto: Kristian Jøndal

I likhet med tidligere anmeldelser som har blitt skrevet om Pasha på rubato, var konserten hans på Vinjerock full av energi fra start til slutt. Det er helt utrolig hvordan han klarer å holde tidenes show med løping, hopping og fete dance moves uten engang å virke andpusten! Vi fikk snakket med noen i publikum som uttalte at de synes at stemningen var særlig god under White girl with a turtleneck og den toppet seg virkelig når noen blant publikum stagedivet! Vi er imponert over Pasha sin evne til å få med publikum på enhver sang, og det er ingen tvil om at han er skapt for å være på scenen. I tillegg var han god til å synge tydelig og få frem budskapet i sangene, på tross av at mange av  sangene hans har en rask beat.

Terningkast: 5