Startet med et brak

Kadetten dag 1 var fulle av oppturer og nedturer. Rubato var på plass og opplevde en rekke gode konserter, vi badet, møtte mange hyggelige mennesker og noen ikke så hyggelige mennesker… 

Pasha var den perfekte start på Sandvikafestivalen Kadetten. Den lokale rapperen leverte som vanlig, og ga oss et energisk show i varmen. Etter en upåklagelig konsert dro redaksjonen videre for å sjekke stemningen rundt kadetten. Her var det mange drita mennesker! I sommervarmen ble det fort en trend å vorse utenfor butikker, parkeringsplasser og andre offentlige steder. Kudos til politiet for å tillate utepilsen. Rundt tretiden fikk vi øye på den første tenåringen for kvelden som lå passa ut på bakken. Mens vektere og venner forsøkte å få liv i han, gikk vi i Rubato videre for å skaffe oss noe godt å spise på. Dette ble en svært positiv overraskelse, da maten på Kadetten holdt langt høyere nivå enn det som er vanlig på festivaler. Les vår anmeldelse av festivalmaten ved å trykke her.

Kidsa satt utenfor butikken og koste seg. Politiet synes dette var greit.

Utepilsen/Utecideren ble nytt i en sinnsyk varme

Goldlink

Når klokka var passert fire gikk Djen til D’Anthony Carlos, bedre kjent som Goldlink på scenen. Også her ble undertegnede positivt overasket. Kanskje mest kjent for låta Crew, et strålende samarbeid med Brent Faiyaz, Shy Glizzy. Skal være så ærlig at jeg ikke har hørt om noen av dem fra før, men samma det. Låta er kul, og funker fantastisk live. Et høydepunkt får vi når Goldlink tar en liten pause fra rappinga og smeller av Nirvanas Smells Like Teen Spirit. Jeg smiler lurt og storkoser meg, men det er overaskende mange som ikke engang har hørt låta. Et lite minus er at Djen spilte litt for lenge alene, men fra det øyeblikket Goldlink entret scenen fikk vi et upåklagelig show.

Terningkast 4

Goldlink leverte varene

Anderson .Paak & The Free Nationals 

Anderson .Paak & The Free Nationals entret Løkkescenen like 21:15. Han spiller trommer, synger rapper og koser seg på scenen. Han tar med seg Californiaværet til Sandvika. Dette er uten tvil dagens mest musikalske innslag. Anderson .Paak er et multitalent, og viser det gang på gang. Sammen med The Free Nationals skaper han fantastisk stemning.

Terningkast 5

Endte i et russetreff

Mashmello

Den første knekken kom vel strengt tatt ikke før Mashmello gikk på scenen. Dette var en fyr med godteri på huet, som hadde fått ansvar med å avslutte kvelden. Før konserten runget sangen «alle jenter er horer» i frontpiten. En drita guttegjeng på rundt 15 år står bak. Jeg tenker for meg selv; sangen er jo fengende, men samtidig veldig politisk ukorrekt. Heldigvis får de nok signaler fra publikum rundt om å stoppe sangen.

Konserten er preget av litt for mye moshpits, og da antallet har rundet 50 begynner folk å få nok, og trekker seg bort fra frontpiten. Dette her begynner å likne mer og mer på et russetreff enn en festival. Derfor setter jeg meg helt knukket ned på gressplenen, et godt stykke bak scenen. Her sitter det faktisk folk som ser ut som de nyter musikken. Hvordan man kan nyte denne musikken er for meg et mysterie, men kanskje jeg bare har blitt for gammel og bitter. Kidsa koste seg. De fulleste lå strødd på bakken i crowden. Med andre ord så det ut som folk hadde det fett. Etter konserten trodde Rubatoredaksjonen at vi så godteriet i crowden, og spurte om vi kunne ta en selfie. Dessverre var det bare en fake Mashmallow, som tydeligvis var dritt lei av å få det spørsmålet slengt i trynet. Etter min mening kan man ikke headline en festival med et godteri på huet. Hva faen har skjedd med verden.

Terningkast 2

Ikke den eneste med knekken denne tirsdagskvelden…

Overhørt på festival

– Hvem spiller? «Jeg vetta faen»
– Alle jenter er horer: Kveldens nedtur?
– Jeg kan ikke svømme as, faen…
– Where is my heroin?
– Hva gleder deg til? «Jeg gleder meg til konsertene er over og alle er fulle»