Kjært Barn slipper ny singel 18. mai, men vi har førpremiere på både låten og musikkvideoen allerede i dag! Låten heter «Nummer en» og er den andre i rekken av låter som samles i et minialbum til høsten.

De som hører låten skal sitte igjen med noe positivt, og kjenne på at man ikke er alene om følelser som kan gjøre en ensom.

– Hvis man klarer å gå forbi grensen hvor musikk “bare” er underholdning, uansett sjanger og type artist, er man over i noe større og musikken kan gjøre en forskjell, sier frontfigur Petter Beyer.
– «Nummer en» handler om sosial angst og det å overtenke. Ut av frykt for å være alene, gjør man ting man ikke liker så godt for å få litt sosialt påfyll, fortsetter han.

Petter startet som DJ i 1996, med en elendig platespiller, en radio og en kasettspiller. I 1997 holdt han sin første konsert med Girson (A-laget), som videre førte til rap-gruppen Freakshow, med blant andre John Olav Nilsen, Lars Vaular og Leo Ajkic. I 2004 ble de kåret til «Årets nykommer» på Norwegian Hip Hop Awards, NMG/G-huset så dagens lys og A-laget ble til. De var sultne kids som satte Bergensrap på kartet.

I 2014 byttet han ut rap med sang, og Kjært Barn ble født. Nå har han utvidet Kjært Barn til et band, hvor visjonen er fleksibilitet, utvikling og full musikalsk frihet.

De sier selv at de er en kulminering av kunnskaper, ferdigheter og følelser. Når de lager musikk er alle sansene involvert i prosessen. De ønsker å nå ut til folk i alle aldre, uavhengig av kjønn og nasjonalitet, og slå en gnist i hodene deres. Om ikke en positiv gnist, så heller negativ enn likegyldig.

– Jeg vil at andre skal se opp til meg, eller se ned på meg. Helst ingen mellomting
, sier Petter som inspireres av underdogs så vel som overdogs. Han liker å se andre mennesker lykkes.

– Musikkvideoen forsterker den lette og lystige stemningen i låten, men den har samtidig noe veldig mørkt i seg. Jeg har gjort meg opp noen tanker om hvorfor klippene og filmingen er som den er, men foruten om at man aldri er for gammel til å gå på tivoli, syns jeg folk skal få tolke videoen på sin egen måte, avslutter Petter som satte musikkvideoen foran høydeskrekken i videoen over.