Tamir Rice var en 12 år gammel gutt som ble drept av to politifolk i Cleveland, Ohio, USA. Da han ble myrdet lekte han med en lekepistol laget av plast. Det er denne gutten Lazy Queen nå hedrer med deilig rock, kamuflert i en sint utgave. Vi i Rubato-redaksjonen elsket Lazy Queens forrige singel «Apocalipstick». Les hvorfor her. «Tamir» er en låt som bare bekrefter at Lazy Queen er kommet for å bli. De er utvilsomt et viktig bidrag til den norske musikkscenen. Vi slo av en liten prat med bandet for å bli litt bedre kjent med folka bak den splitter nye singelen.

Grattis med låtslipp! Hvordan vil dere selv beskrive sangen?

– Takk! Tamir har nok være bortimot den vanskeligste for oss å skrive fordi det føltes så viktig å behandle dette temaet med den respekten det fortjener. Både musikalsk og tekstmessig var det veldig viktig for oss å få frem de riktige følelsene i en veldig emosjonelt kompleks tematikk. Tekstene våre er ofte veldig introspektive, men dette er en av de sangene som er skrevet med et blikk mer utover. Den beskriver noen andre sin realitet, så da må vi bruke litt mer omhu enn når vi skriver fra egne opplevelser. Den er jo på alle mulig måter sint, men jeg liker å tro at den også maner til samhold i sinne. Samhold, empati og resolusjon til å skape forandring.

 

Hvor henter dere inspirasjon fra?

–  Noen hemmeligheter må vi vel få lov til å ha? 😉

 

Musikken deres så langt er svært variert. Hvordan musikk hører dere på selv, og hvilken genre er den mest krevende?

– Innad i bandet hører vi på ganske mye forskjellig musikk fra hverandre. På tur i bilen må det liksom byttes litt hvem sin musikk vi hører på. Det kan resultere i litt clash her og der. For eksempel: på et ganske intenst strekk over Valdresfløyen i storm bestemte Peter seg for å sette på noe som jeg er sikker på at for han var chill klassisk musikk, men som for meg ikke kan beskrives som noe annet skrekkfilm-soundtrack. Det hjalp ikke akkurat på tviholdinga mi rundt rattet. Julemusikk er desidert den mest krevende sjangeren. Ingen julemusikk i bilen.

 

Topp tre norske band dere har troa på?

– Det er jo fryktelig mye bra som rører seg der ute om dagen og rangeringer er som gud; jeg tror ikke på dem. Men her er tre bra undergrunnsband jeg har hørt på i det siste: Taiga Woods – Tar meg rett tilbake til første gang jeg hørte Queens Of The Stone Age’s første album in the best way possible. Sjekk dem ut live. Huma Luma – søte folk, søtt band, søte tunes. Dark Times – Faen så rått. Bare sjekk dem ut.

 

Hvor viktig er politikk i musikken deres?

– Politikk er uunngåelig. Selv det å si at man ikke bryr seg om politikk eller velger å ikke forholde seg til det er politisk. Det handler ikke bare om hvilket parti du stemmer på eller hva du syns om invasjonen av Palestina. Følelser er politikk, relasjoner er politikk, mental helse er politikk, det personlige er politikk, man kan ikke gå gjennom en eneste dag i livet uten å berøres av politikk på den ene eller andre måten. Jeg tror mange har en tendens til å styre litt unna med en gang ting beskrives som politisk. Politiske band osv. Det oppleves som tungt, og kanskje ikke det noe man vil høre om eller på når man prøver å ha en good time, og det kan jeg på mange måter skjønne. Verden er ganske tung om dagen; Trump, brexit, nazister, arkaiske forsøk på endringer i abortloven. Det føles ut som vi har tatt noen gigantiske steg bakover i lenger tid nå, og det ser ikke ut til å ta slutt med det første. Så jeg kan absolutt skjønne, og kjenner selv ofte på, lysten til å stenge alt ute. Det er helt greit, og det kan være viktig for å ivareta egen helse å gjøre det i korte stunder hvis man har muligheten til det, men det er utrolig viktig å være klar over akkurat det at det er ikke alle som har muligheten til det. Å kunne velge å ikke bry seg om politikk er et privilegium som absolutt ikke alle har.

 

Hvilke planer har dere framover?

– 11. januar slipper vi EP’en som alle de tre siste singlene våre kommer fra; “A Sigh So Deep”. Plata består av fem sanger, så det er fremdeles uhørt musikk å glede seg til på den, og så blir det slippkonsert 25. januar på Vaterland i Oslo. Det blir jævla ålreit og vi syns alle i hele verden burde komme!

Vi følger Lazy Queens oppfordring, og stiller 25 januar. Det burde dere også! Under kan dere høre den splitter nye låta Tamir.