Der debut EP’en “a sensitive being” nærmest var fylt til randen med melankoli og sårbarhet, tar iris en ny vending på sin nye singel “mercy”. Etter å ha blitt kåret til Månedens Urørt på P3 og blitt oppvarmingsartisten til AURORA på den kommende høst-turnéen er bergenseren klar med sin splittter nye låt «mercy», som har førpremiere her på siden.

– Den er ganske annerledes fra de andre låtene mine, nesten litt aggressiv. Det er gøy å kunne gjøre det også!

​Låten har iris skrevet sammen med sin gode venn og produsent Mathias Wang. Den silkemyke lyden fra EP’en har blitt løftet opp et hakk, med en boblende beat som løfter den opprørske teksten. “Jeg håper at det er noe litt på siden av det folk forventer, at de kjenner at låten har trykk og styrke i seg, for det er også en viktig side av meg.”

Med “mercy” har iris skapt et mismodig og stolt stykke kjærlighetstristesse, der hun gjør det klart at hun ikke vil bli spart for hjertesmerte. Hun søker alltid katastrofer, forteller hun.

Gratulerer med ny låt! Hva kan du fortelle om låten?

– Det er en litt mer aggressiv låt vil jeg si, samtidig som den er chill. «mercy» handler om at det å være i et fucka forhold, og å være den som gir alt av seg selv og få ingenting tilbake. Samtidig har man likevel kontroll over situasjonen. For det er jo bare gøy å bli lekt med og å være hjerteknust, eller hva? Hehe!

– Jeg blir enig med meg selv, og konkluderer over kjærlighetslivet mitt, at det virker som om det har blitt hobbyen min å feile. Ikke at menneskene jeg dater er fæle, men det går alltid galt. Likevel har jeg det gøy!

Hva er planene for sommeren?
– Jeg skal spille noe festivaler rundt om i Norge. I tillegg skal jeg en uke til Mallorca! Det blir episk, chill og masse rødving.

Sjekk ut «mercy» her: