Med låta “Talentfabrikk” retter han fingeren sin denne gangen mot Idol, plateselskap som utnytter og andre som måtte føle seg truffet. Fortsatt er han like ung og dum. Med den nye låta si viser han for alvor en punkete attitude og beviser samtidig at han ikke er noen one-hit-wonder.


Oppdatert: Nå er også musikkvideoen ute. Se den nederst i saken.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Den siste tiden har JON OLAV vært et hett navn i norsk media og over 350 000 mennesker har fått med seg debuten, “Hei Erna”. Til og med P3 fikk øynene opp for Sunnmøringen og kåret han til Ukas Urørt et par uker etter videoen kom ut. I tillegg ble han raskt booket til bransjefestivalen Trondheim Calling og navnet hans er venta å dukke opp mange steder i tiden framover. Etter den suksessfulle debuten har han også fått en forestilling om at han er en slags Messias i norsk musikk og skal nå til å frelse Norge med nok et godt budskap.

Enda flere vil elske han og enda fleire vil garantert hate han, sies det i presseskrivet.

Vi tok en videre prat med Jon Olav, for å høre litt mer

Gratulerer med nytt slipp! Hva kan du fortelle oss om låten?
– Jo, takk for det! 🙂 Det er jo ei låt med litt meir trøkk i og ein kan kanskje sei at dette her er punkelåta mi. Men så er den eigentleg litt mildare i sjølve teksten, om ein samanliknar den med “Hei Erna” der eg var veldig direkte. I den nye låta er eg for eksempel ikkje fullt så direkte i kven låta er retta mot. Men eg kan innrømme så mykje som at den er litt retta mot Idol, og då som eit konsept. Mange flinke folk der, men dei som står bak programmet er kun ute etter å lage god TV. No good.

Du retter fingeren mot en bransje som utnytter artisten. Har du selv opplevd å motta urimelige tilbud?
– Hehe, ja tenkte det kunne vere litt artig å vise langfingeren til dei som så vidt har begynt å fatte interesse for meg. Litt sånn; her er eg, men de kan drite i å kødde med meg. Men når sant skal seiast så har eg berre møtt bra folk altså. Dei eg har møtt har eit brennande ønske om å fremme bra musikk og det er jo bra. Har sjølvsagt opplevd å få dårlege tilbud på gigs, men det handlar nok meir om at det er lite pengar i bransjen for oss unge og ukjende og at dei rett og slett ikkje kan tilby bedre… Livet. 🙁

– Kanskje folk er lei av det overfladiske og er klar for ein artist som tør å sei noko ekte og samtidig stå for det?

Din forrige singel, «Hei Erna», fikk enorm oppmerksomhet på kort tid. Hva er ditt hemmelige triks for å høste såpass mye oppmerksomhet?
– Ja, dæven. Den tok litt av. Veldig positiv overrasking. Hadde jo sjølvsagt eit håp om at det skulle gå som det gjekk og la opp til det så godt vi kunne, men fortsatt så hadde eg ikkje forventa at det skulle gå såpass bra. Men når det kjem til hemmelegheita bak, så er det vel ingen spesifikk ting som gjorde det. Men eg melder noko og det trur eg hjelper. Kanskje folk er lei av det overfladiske og er klar for ein artist som tør å sei noko ekte og samtidig stå for det?

Hvis du kunne gjøre et samarbeid med en norsk artist, hvem ville det vært og hvorfor?
– Shiiit, den her er vanskelig. Det er jo så mange å velge mellom. Death By Unga Bunga er ein sterk kandidat. Men det er jo band og ikkje artist… Kanskje Dagny eller Ary? Dei hadde i alle fall vore gøy å jobbe med. Så har vi jo Coucheron eller Ole Torjus frå Rytmeklubben (men han er kanskje meir produsent?). Eller Cezinando! Nei dette blir for vanskelig. Kanskje Sushi X Kobe, hehe. 😉

Hva er planene videre for Jon Olav?
– Først skal eg kose meg litt med den nye singelen min, så kjem det kanskje ein video (eller kanskje ikkje?) og i starten på november skal eg spele på Sørveiv! Det blir veldig gøy. Eg likar jo også å halde korta litt tett inntil brystet, så veit ikkje om eg vil sei så mykje meir. Eller skal spele på Trondheim Calling i februar! Og starten på 2018 blir også veldig gøy, det kan eg love!

Hør eksklusiv forhåndslytting av Jon Olav sin nye singel, «Talentfabrikk», som offisielt slippes i morgen:

Sjekk musikkvideoen som kom i dag (mandag 6. november) her. Videoen er laget av Martin Bremnes.