Nå er det ikke lenge igjen til sommer, ferie og ikke minst – festivalsesong! Det norske tilbudet har eksplodert de siste årene, og nå finnes det en musikkfestival eller to på de fleste kanter av landet. Det er fortsatt mulig å få tak i pass til mange av arrangementene, og Rubato kommer selvsagt til å dekke sommerens største musikkbegivenheter. Her er vår festivalguide!

Tekst: Elise Daaland

Stavern, 7-9 juli
I år kan du få se artister som Ellie Goulding, Veronica Maggio, Neil Young, Odd Nordstoga, Zara Larsson og Alan Walker på Stavernfestivalen. Konsertene holdes ved golfbanen i Larvik og er spredt over tre begivenhetsrike dager. Det er fortsatt mulig å få tak i pass til hele festivalen!

Træna, 7-10 juli
I juli spiller blant annet  Matoma, Carl Louis, Bendik, Dagny, Ary, Frøkedal og Bob Hund på Trænafestivalen. Den idylliske øya på Helgelandskysten er en opplevelse i seg selv, og det er perfekt for deg som vil kombinere konserter med natur og aktivitet. Du kan for eksempel seile, klatre, padle eller dra på sykkeltur!

Slottsfjell, 13-16 juli
Festivalpassene til Slottsfjell ble i år solgt ut på rekordtid, og det beviser nok en gang at arrangementet i Tønsberg er at av landets mest populære. I år spiller blant annet Karpe Diem, Susanne Sundfør, The 1975, Bring me the horison, Todd Terje, Jake bugg, Honningbarna og Daniel Kvammen, og du kan også få med deg klubbkonseptet «Kastellnatt» i sentrum av Tønsberg. Nå er det bare noen få dagspass igjen, så det gjelder å være kjapp!

Øya, 9-13 august
Øyafestivalen har navnet sitt fra da den ble arrangert for første gang på Kalvøya i Bærum i 1999. Nå har festivalen vært lenge i Oslo, selv om den har flyttet fra Middelalderparken til Tøyen. I år spiller blant annet PJ Harvey, M83, Ane Brun, Daughter, Aurora, Jason Isbell, Kvelertak, Sondre Justad og Death by Unga Bunga. Øya er definitivt et av årets største begivenheter innenfor det norske musikkmiljøet, og det er fortsatt mulig å få tak i dagspass!

Pstereo 18-20 august, Trondheim
Pstereofestivalen, som har navnet sitt fra Dum Dum Boys sitt album, er Midt-Norges største festival, og den holdes på den vakre Marinen i Trondheim. I år kan du blant annet se The Lumineers, Veronica Maggio, Highasakite, Sigur Ros, Lars Vaular, Sondre Justad, Ary, Bendik og Astrid S. Pstereo er populær og både festivalpass og lørdagspass er utsolgt, men om du er kjapp kan du fortsatt få pass til de andre dagene!