Forrige uke slapp up-and-coming rapper og artist RebMoe singelen «I Don’t Speak French» sammen med gladgutten Pasha. Fans av norsk elektronika vil kjenne igjen navnet fra Grammynominerte Coucherons debut EP «Playground», hvor RebMoe gjorde vokal på låten «Honky Donk.» I tillegg til å være artist er Rebecca Moe, som hun egentlig heter, masterstudent ved gjeve Cambridge University, hvor hun studerer Social Entrepeneurship. Hun jobber også sammen med Tise for å få ned forbruk via gjenbruk av klær med blant annet Jenny Skavlan. Les vårt intervju med artisten under.
 

«I Don’t Speak French» har blitt godt tatt i mot, og er etter under en uke allerede streamet 25 000 ganger på Spotify. Låten er produsert av Coucheron. Utgitt via Toothfairy. 

Oppdatering: «The voice of Norway» – Ronny Brede Aase fra P3Morgen snakker pent om den nye låten til RebMoe x Pasha, og spår at det er en låt vi kommer til å høre på gjennom sommeren.

Rebecca Moe jobber aktivt for å skape sterke, positive rollemodeller for jenter. Hun forteller at hun er opptatt av at andre skal ha det bra, og bidra til en positiv forandring. Ved å jobbe sammen med rollemodeller som Jenny Skavland og Ulrikke Falch, er hun med i et positivt skifte hvor miljø og samfunnsansvar blir satt i fokus.

Jeg tror at jenter spesielt blir fortalt at enten så blir man tatt seriøs eller så er man ikke det. Valget er et liv på Paradise Hotell eller i DNB. Finnes det ingen mellomting?

– Rebecca Moe

I et sitat forteller Rebecca Moe at det er for mye fokus på image. At en må være så forsiktig med hvordan en framstiller seg. Som en del av det positive skriftet, oppfordrer RebMoe til å ha det mer moro. Nå kommer dette i form av låten «I Don’t Speak French».

Hvordan vil du selv beskrive deg selv, Rebecca?

Positiv, åpen, leken  og litt rebelsk. 

Du gjør mye mer enn å lage musikk; Tise-sammarbeid, mastergrad ved Cambridge. Kan du fortelle litt om dette?

Jeg bryr meg mye om at folk skal ha det bra, og vil på en eller annen måte bidra til en positiv forandring. Det er så mange som fokuserer på ting som ikke er så viktig. For eksempel legger mange mer vekt på hvordan man blir framstilt for andre, i forhold til hvordan man føler det selv.

Jeg jobber som Creative Lead i en app for kjøp og salg av gjenbruk som heter Tise. Jeg elsker å jobbe der og er stolt over hva teamet får til. Vi jobber for å normalisere gjenbruk, og vi er derfor veldig gira over å ha med Jenny Skavlan på laget. Vi to jobber tett sammen, og hun er bare helt legende. Hun sprer sunne holdninger i form av å være kreativ og miljøbevisst, og det er utrolig kult å fremme rollemodeller som henne. Jeg ser veldig opp til den dama, og både hun og Ulrikke Falch er mine to store idoler.

Jeg studerer master i sosial innovasjon ved Cambridge, hvor det er lagt opp til å kunne jobbe og studere samtidig. Sosial innovasjon handler om å finne nye løsninger som er bedre for både samfunnet og miljøet. Jeg er veldig nysgjerrig på hvordan vi kan endre holdningene til folk og hvordan sosiale medier kan bidra til dette. Man kan nå ufattelig mange på sosiale medier.  Ved bruk av humor og kreativitet kan man integrere viktige saker og samtidig bruke det som en kanal for å informere. Jeg er en stor forkjemper for at sosiale medier kan bidra til mer åpenhet og ikke bare spre misunnelse og overfladiske verdier.

For meg er musikken min litt opprørsk. Det er veldig mange som forteller meg hvem jeg burde være og at jeg må være forsiktig med imaget mitt. Jeg tror at jenter spesielt blir fortalt at enten så blir man tatt seriøst eller så er man ikke det. Valget er liksom et liv på Paradise Hotell eller i et stort konsern med dressbukse på. Enten så poster du daglige selfies i bikini på instagram eller så kan du henge på linkedin. Finnes det ingen mellomting? Det ender opp med at alle prøver å fremstille seg selv så ordentlig. Vi må tillate folk å bryte ut av disse normene og ha det mer moro. Det å gi ut musikk føles derfor veldig frigjørende for meg.

Vi kjenner deg fra Coucheron-låten «Honky Donk», hvordan er det å endelig slippe sin egen musikk?

Det er veldig deilig. Jeg har sittet en del på skolebenken nå og trengte å gi ut noe. Coucheron er et helt unikt talent, og det er han som har produsert alle sangene mine. Når vi er i studio så ler vi mye og lager sanger om hva jeg har på hjertet. Min forrige sang ’Library Thugs’ og er absolutt noe å få med seg. Musikkvideoen er spilt inn på skolen min. Professorene mine var ikke akkurat veldig fornøyde ettersom at jeg gjorde litt narr av det prestisjefylte ryktet til skolen. Jeg liker å tro at de syntes det var litt komisk. Sånn innerst inne.

Hvordan gikk sammarbeidet med Pasha?

Jeg digger Pasha både som artist og venn. Han har så kul old school hiphop stil og han er helt vill live. Pasha sa han ville rappe på I Don’t Speak French etter å ha hørt den via Coucheron. Jeg var i Cambridge da jeg hørte Pasha skulle rappe på den og syntes det var dødskult. Når vi var i studio sammen i Norge senere så var vi helt gira. Vi elsker låta kanskje mest av alle.

Hva er planene frammover?

Jeg kommer absolutt til å fortsette å gi ut musikk. Jeg har mange sanger som skal slippes snart, så følg med! Jeg vil også fortsette med masteren ved Cambridge og Tise. Det er mye å gjøre, men det er ikke så ille når jeg føler jeg er på riktig vei.