24 år gamle Ken Winjar er en artist og rapper fra Vinterbro i Oslo. Han har hatt en forkjærlighet for musikk siden barndommen, og har alltid vært en entertainer. Tidligere har 24-åringen rappet på engelsk, men i søken etter å finne seg selv som artist har han falt ned på å prøve på morsmålet. I dag debuterer han med låta «Min Garasje».

Ken er ifølge pressemeldingen en hardtarbeidende og dedikert artist som skriver alle tekstene sine selv. Studio er hans andre hjem, der han jobber dag og natt for å lage musikk hvor han kan formidle måten han ser verden på. Han vil gi deg et innblikk inn i hans oppfatning og opplevelser av livet.

Vi tok en prat med den Oslo-gutten om debutlåten, inspirasjonskilder og veien videre.

Halla, Ken! Gratulerer med ny låt. Hva kan du fortelle oss om den?
– Den nye låta er alt jeg ønsket og mer. Helt rå! En kompis sendte meg noe han hadde produsert, og 2 timer senere satt vi med utkastet til det som nå er «Min garasje». Jeg har lenge fundert på å lage en sånn låt, uten at det blir for standard «sjekk min hood». Men samtidig reppe på en respektiv måte. Og jeg følte jeg fant en god balanse, med tanke på at jeg har brukt mange timer i garasjen med mine homies.

Hvem er Ken Winjar?
– Ganske hyggelig dude egentlig. Haha
24 år, fra Vinterbro. Studerer Music management i Rena. Jeg er en veldig særegen, rar og morsom type. Noe jeg prøver å dra inn i musikken min, for kunne skape noe mennesker vil høre på, eller kanskje ikke har hørt før.

Hvem får lov til å bli med til garasjen din?
– Haha, ALLE! Så lenge det medbringes good vibes!

Hvor henter du inspirasjon fra?
– Jeg henter inspirasjon fra alt som faktisk inspirer meg. Film, dokumentar, real life happenings, problemstillinger og mer. Men på musikkfronten så er det noen klare inspirasjonskilder: YoungThug, A$AP Rocky, SchoolboyQ, Kendrick og G-eazy.
Lyricsinspirasjon fra Kendrick, meldoisk inspirasjon fra Young thug, attituden/swaggen til A$AP, sounden til Q og mentaliteten til Eazy

Hvem ser du opp til?
– Jeg ser opp til alle mennesker som «knows whats up», om du skjønner? Det er ikke alle i dagens Norge og verden som helt skjønner tegninga, men de som gjør det, BIG UPS, det er mennesker jeg ser opp til! De som faktisk får samfunnet til å gå rundt, hverdagshelter og de som bidrar. My kinda people.

Når startet du å rappe?
– Jeg har rappet hele mitt liv OG synget på alt jeg kan få tak i, siden jeg elsker all slags musikk, men det var ikke før januar i år at jeg plukka opp rappen som en seriøs greie.

Hvem ville du helst ha gjort en collab med?
– Ouff, vanskelig spørsmål, for jeg jobber med en hemmelig collab akkurat nå, og det er med noen jeg lenge har ønsket å gjøre det med! Men utenfor det, så ville jeg gjort en brennheit collab med Philip Emilio eller Arif!

Hva er planene fremover?
– Fremover skal det studeres, jobbes med musikk og prøve å få etablert meg i bransjen med flere låter! Sikter jo mot en EP etter hvert.

Hvor ser du deg selv om 10 år?
– Om 10 år er jeg en godt etablert artist, med familie, gode venner og kanskje mitt eget label? Hvem vet?