Fay wildhagen – Magisk under årets Vinjerock
5.0Overall Score
Musikken
Stemningen
Kontakt med publikum

Dag 2 på Vinjerock kl 19 spilte folkepop/visepop-artisten Fay Wildhagen på storscenen. Fay Wildhagen var en av artistene som rubato. hadde store forventninger til før festivalen. Solen skinte på det sterkeste, men i den ene timen skinte Fay enda mer.

Tekst: Jeanette Wu

Wildhagen har ikke holdt på så lenge og slapp debutalbumet sitt i 2015. Det gjorde henne nominert til Spellemannsprisen som ”beste nykommer”. Etter det har det vært stille fra henne, men konserten tyder på at det kommer et nytt album snart.

 

Mer jordnær og ydmyk artist på scenen finnes vel ikke

«Gud så søt hun er» – overhøres fra publikum. Og det er hun og. Hun har en høy tilstedeværelse på scenen og en spesiell evne til å connecte med publikum.

Blant annet gjennom personlige fortellinger mellom sangene og svare på alt publikum spør om. Tydelig ydmyk over å være der. Hun er jordnær, og det gir mye til publikum når hun viser hvor takknemlig hun er over å stå på scenen.

Men stemmen og gitaren hennes er høydepunktet

Når stemmen hennes går fra prat til synging, så blir det magi. Publikum nyter, og snakker lite. Og det er deilig å se at bandet får den oppmerksomheten de fortjener. Fay Wildhagen er uten tvil en kløpper på gitar, og bytter ofte mellom gitarkassen og el-gitaren. Talentet på gitar fikk hun spesielt vist frem med flere av de nye låtene hun spilte av, som vi krysser fingrene kommer på neste album.

Resten av bandet må ikke glemmes

Men selv om Fay Wildhagen er fremtredende på scenen, stjeler hun ikke oppmerksomheten fra resten av bandet. Energinivået er like høyt hos bandmedlemmene som består av keyboard, trommer, strykere og blåsere. Et bandmedlem drar en fiolinbue over den elektriske gitaren. Og det ser og høres helt rått ut.

 

De fleste av sangene fra albumet ”Snow” ble fremført, i tillegg til en god del nye sanger. Sangene følger en lik oppskrift. Det starter rolig i versene med fokus på akustisk fingerspill og skjør vokal, men mer instrumenter i refrengene før det topper seg i siste bridgen med heftig gitarspill, strykere og blåsere. Det funker fjell, kanskje fordi det er 19 på ettermiddagen og samtaler i mellom sangene. Likevel var det et lite savn etter sangen ”we are ” for en komplett helomvending av stemning.

 

Konserten avsluttes med høydepunktet når publikum synger med til ”Fire on the Mountain”. Det kunne ikke passet bedre til stedet vi var på, midt i Jotunheimen.

Score: 5/5