Er du lei av å skrive lyrics i notat-appen? Kanskje du er fanget på et ukomfortabelt vors der du må finne ord som rimer? Denne nye appen kan løse deler av problemene dine!

Fast Rhymes er en “all in one” app for låtskrivere.

Ved å søke etter rim og synonymer slipper du å kaste på masse ad-libs for å kompensere for mangel på rim. Appen har mange ulike funksjoner som gjør låtskriving enklere, raskere og bedre. Enkelt søk etter rim, og prøv deg fram med ulike innebygde beats fra produsenter for å komme inn i flyten. Dersom du er lei av å skrive på norsk kan du enkelt bytte over til engelsk eller spansk.

Appen har søk på tre språk, norsk, engelsk og spansk, med nye språk rett rundt hjørnet. På norsk og spansk kan man søke etter rim. På engelsk har man også flere søkemuligheter som for eksempel rim, synonymer, assosiasjoner, definisjoner, “sound a likes”, osv.

Man kan skrive lyrics direkte i appen, så du slipper å bytte fra notater til Fast Rhymes hvis du skal søke opp noe, man kan enkelt sveipe over til søk mens man skriver uten distraksjoner. Man kan også ta opp en tekst om du for eksempel finner en bra flyt som du ikke vil glemme. På engelsk og spansk kan du også få opp en stavelses teller for hver linje av teksten din.

For å komme i flyten, er det et utvalg av beats i forskjellige sjangere som du kan spille av direkte i appen. Disse kan loopes så du kan sitte å skrive så lenge du vil med en utvalgt beat i bakgrunnen.

I den nyeste oppdateringen er det å koble opp låtskrivere og produsenter et stort fokus. For hver beat kan man trykke på en info knapp for å få opp mer om produsenten som for eksempel en e-post der man kan ta direkte kontakt. Slik kan man få et mer naturlig og enklere samarbeid mellom artister.

Rubato redaksjonen er sjalu på at de ikke kom opp med denne ideen selv og tok en prat med grunder og utvikler Andor Davoti i Davoti Solutions.

Hvordan kom du opp med ideen til appen?

Jeg satt og lærte meg apputvikling den tiden, samtidig som jeg også skrev litt låter for gøy. Så merka jeg at jeg ofte satt i nettleseren for å finne rim på ulike rimsøk sider. De var fulle av reklame og så ganske ille ut på mobile. Så “Fast Rhymes” bare kom litt naturlig. Det var først og fremst bare rimsøk i første versjon, så kom resten av funksjonaliteten over tid.

Kan du beskrive utviklingsprosessen av appen?

Appen har hovedsakelig vært igjennom tre faser. Først var det kun rimsøk, så ble det mulig å skrive rett i appen og nå nylig så kan man også spille av beats direkte i appen. Målet er å ha en “all in one” løsning. Vi har en åpen kommunikasjon med brukerne så de kan enkelt gi tilbakemelding om ønskede funksjonalitet i appen. Så en del som er implementert i appen har kommet fra selve brukerne igjennom e-post eller fra App Store/Google Play tilbakemeldinger.

Hvem har du samarbeidet med i prosessen?

Jeg liker å tenke at mine største og viktigste samarbeidspartnere er de som bruker appen. De kommer ofte med kule og nye ideer som jeg ikke har tenkt på før. Ellers har jeg samarbeidet med produsenter for å promotere deres beats i appen og gi brukerne av appen inspirasjon under skrivingen. Resten er gjort intern av Davoti Solutions.

Hvilke funksjoner jobber du med å implementere i appen?

Det er mye på lista! Men søk på fransk er på god vei og kommer mest sannsynlig i neste oppdatering. Ellers kommer det nok snart også flere sjangere av beats og flere beats generelt. Et større prosjekt jeg har i planene er å lansere en web app så man kan fortsette å skrive fra laptopen der man slapp på mobilen og omvendt, men dette kommer nok ikke før muligens i slutten av 2021.

Hvorfor må man betale for fullversjonen?

Noe som er viktig for prosjektet er å beholde hoved funksjonaliteten gratis. Vi vil ikke ha en “paywall” som hindrer kreativiteten til låtskriveren. Samtidig må appen ha en inntekt for å kunne videreutvikles. Reklame i en slik app føler vi hadde ødelagt hele skriveprosessen. Så det naturlige ble å ta betalt for noe ekstra funksjonalitet og responsen på prisingen vi innførte i februar har hittil vært kjempebra fra både de som velger å betale og gratis brukerne.

Kan du si noe om hvor mange brukere appen har?

Appen har litt over 40 000 nedlastninger per i dag, av disse så er det rundt 14 000 som bruker appen aktivt hver måned. Hovedsaklig kommer disse brukerne fra søk i App Store eller Google Play.

Hvordan kan man komme i kontakt med produsenter via appen?

For hver beat er det en info knapp som åpner en artistside i appen. På denne siden kan man se artistnavnet, en kort bio og linker artisten har oppgitt som for eksempel soundcloud, instagram eller en e-post for direkte kontakt.

Hvordan kan man som produsent få sine beats i appen?

Vi er åpne for nye produsenter i de fleste sjangere! Det er en knapp på nettsiden under oversikten over våre nåværende produsenter hvor man kan sende inn en søknad (https://fastrhymes.com/producers).

Hvilke norske rappere synes du har bra flow og rim?

Jeg er en stor Karpe fan! Men Cezinando, Stig Brenner, Arif, Dutty Dior, Hkeem, Ezzari og P-Flow er alle artister som ligger høyt på spillelista.

Helt til slutt, har du noen tips til hvordan man burde gå fram for å lage en app i 2021, har ikke alt blitt laget fra før?

Alt har absolutt ikke blitt laget før! Er kanskje ikke like lett å komme seg inn på app markedet som det var for et par år siden, men det er likevel mye nyttig man kan utvikle. Mitt tips er å finne en nisje og gå derfra. Fast Rhymes var først og fremst kun rimsøk, men er nå en “all in one” app til låtskriving. Så å starte smått, tidlig se hvordan målgruppen reagerer, og så bygge seg oppover derfra er en god plan!

Fast Rhymes var først og fremst kun rimsøk, men er nå en “all in one” app til låtskriving.

 

Følg prosjektet videre på:

Nettside: https://fastrhymes.com/

Instagram: https://instagram.com/fastrhymes