The Modern Times var et av de bandene undertegnede så mest frem til.
Det var derfor knyttet store forventninger til Tromsø-bandet da de entret Rockheim-scenen 23:00 lørdags kveld. Etter ett nytt vors med litt for mange pils, var Rubatos utsendte på plass, klar for å slippe seg løs til Norges svar på Parquet Courts.

Tekst: Eskil Aga Wallnum

Sjekk ut bildebonanza fra Trondheim Calling dag 3 her.
De to første sangene ”I Can’t Say Hi” og ”Whatever” preges av litt rot med vokalen. Lydteknikerne løper panisk frem og tilbake og gjør justeringer på både det ene og det andre. Heldigvis er The Modern Times proffe nok til å ta situasjonen med et smil. Når debuten fra 2016 ”Keyholes and Birds” settes i gang, er stemninga for alvor satt.

”Er det noen her som har for mange venner?” spør vokalist Magnus Vold Jensen den nå fulle rockesalen. Selv om mangelen på venner ikke er det kuleste å bli påminnet når vi har det så hyggelig, får vi tilgi Tromsø-bandet. De leverer nemlig ett av dagens høydepunkt i den seige stonerlåta ”I’ve got to many friends”. En sang som på en merkelig måte kan sammenlignes med å bli slått i trynet av en veldig digg jente.

Tekstene til The Modern Times er naivistiske, direkte og morsomme.
låter som ”Depression”, og ”We Are so in Love” fungerer svært bra i liveformat. Da avslutningsnummeret ”Misery” endelig kommer, er det bare å bøye seg i støvet. Jeg tar av meg alt jeg har av hodeplagg for disse gutta! Dette er noe av det beste som er levert på en norsk rockescene.

Det beste med The Modern Times er at det passer til fest, da musikken er catchy og dansbar. Det er definitivt bra nok til å høre på edru. Samtidig viste konserten seg å være en perfekt medisin til bakrusen som hang igjen fra gårsdagen.
Fyfaen som jeg gleder meg til å følge dette bandet videre.

6/6