Shame er et up-and-coming band fra de britiske øyer. Ikke til forveksling av Skam, serien som sysselsetter mangfoldige nettjournalister og endelig har dabbet av. Shame har ikke mange låter ute på Spotify, men har skapt seg et navn på kort tid. De har vært i Norge fire ganger i år, og spilte blant annet på Bylarm i høst. I åttedraget sto de unge gutta klare for å kickstarte første dag av Pstereo.

Tekst: Eskil Aga Walnum/Sindre Fladvad

Det var svært få som hadde møtt opp på Veita denne torsdagskvelden, men da de energiske gutta fra England entret scenen, kom publikum strømmende. Starten av konserten ble preget av vokalistens dårlige opplevelse av snus. Han løp rundt, og kastet opp/spyttet brunt slim. Redaksjonen ble også imponert over de brune flekkene under armhulen på den hvite t-skjorten til vokalisten Charlie Steen. Konserten var preget av mye energi og spytting, en god kombinasjon. Charlie Steen og resten av bandet hoppet rundt, rullet på scenen og var en kontrast til publikum som var noe mer rolige.

Den rolige stemningen var trolig et resultat av at svært få kunne sangene. De tre første låtene som ble sprengt utover høytalleranlegget på Veita var tross alt ikke utgitt. Steen prøvde å gjøre noe med den noe tilbakeholdene publikumskaren. Gjentatte ganger ropte han ut «Come Closer, Don’t be shy. Og publikum responderte faktisk med å komme nærmere. De var fortsatt sjenerte, og det var vi og. Da sangen «The Lick» ble spilt tok det seg veldig opp, og resten av konserten ble et minne uten om det vanlige.

Mot slutten av konserten kaster vokalisten seg over publikum. Med en sigg i kjeften synger han den mest kjente låten» Gold Hole». Ledningen til mikrofonen tvinner seg rundt halsen min, og i et lite sekund blir jeg kvalt, mens Mr. Steen prøver å komme seg tilbake på scenen. Det er punk. Vi digger kvelning, spytting og skitten musikk. Tusen takk Shame, 5/6!

Sjekk ut bildene fra konserten tatt av Sindre Fladvad