Fredag kveld entret Emilie Nicolas hovedscenen på Vinjerock. Det er ingen hemmelighet at undertegnede er stor fan av artisten, og såpass utsultet på konsertopplevelser som jeg er, gledet jeg meg stort til å få se henne briljere igjen.

Bandet entrer scenen i skumringen i Eidsbugarden, og åpner med flere av de kanskje noe mindre kjente låtene. Det er ingen tvil om at stemmen til Emilie Nicolas kan fylle en hvilken som helst konsertarena, men hun kan jaggu fylle det som virker som hele Eidsbugarden denne kvelden også. Likevel er nok denne konserten satt opp i seneste laget for publikum – det er mye snakking og flere skulle nok gjerne heller ha sunget med til festlåter fremfor rolige ballader klokken 21 denne fredagskvelden.

Mot midten av konserten serverer imidlertid Emilie Nicolas og band flere av de mer kjente låtene, blant annet «Let you out», «Higher love» og «Who’s gonna love you». Mellom slagene sjarmerer Emilie Nicolas publikum med godsnakking og kjappe replikker – noe som virker å bli tatt godt i mot.

Avslutningsvis spilles «Oh love», «Grown up» og «Feel fine» til et publikum som virker å sette mer pris på de mer kjente sangene – allsangnivået skyter i været og artisten vies betydelig mer oppmerksomhet enn tidligere. Bandet runder av med en ny låt – og applauderes ut av et fornøyd publikum. Konserten var definitivt bra – men personlig foretrekker jeg nok Emilie Nicolas i mer intime forhold enn under åpen himmel i Eidsbugarden.