Tekst: Alexander Hermansen

Rubato.no presenterer i dag en eksklusiv førpremiere på låten «Wings On Fire» av den norske pop-duoen redDegree.

«Wings One Fire» beskrives som en radiovennlig synthpop-låt med referanser til Capitol Cities og Oh Wonder, noe som får oss til å lengte enda mer etter sommeren! Fra og med mars kommer duoen med en ny låt hver måned, som i juni samles på en EP. «Wings On Fire» er andre låt ut etter at de mars slapp sangen «Clarion Call», som på under to uker har fått over 16.000 avspillinger på Soundcloud.

«Clarion Call» kan du sjekke ut her:

For de som ikke vet er redDegree en pop-duo fra Asker og Bærum, som består av Andreas Bryn Edesberg på gitar og vokal, og Christian Heggen på tangenter. Andreas og Christian startet å spille sammen etter en oppfordring av en felles venn som trengte noen å lage musikkvideoer med. Guttene fant fort den akustiske sounden de er kjent for i dag, og startet å covre kjente låter. RedDegree har fått tusenvis av views på Youtube for sine covere av moderne pop-låter som «Don’t you worry child» fra housegruppa Swedish House Mafia og «Just One Last Time» fra den mye omtale DJ’en David Guetta. I dag skriver og produserer redDegree original musikk som kan beskrives som en miks mellom synthpop og gitar/piano-basert indie. Guttene har god kjemi mellom seg såvel som instrumentene, og et øye for god radiomusikk. Det blir spennende å høre resten av låtene som slippes fremover og vi håper på å se dem live i løpet av sommeren.

Nå er guttene klare for å ta et steg opp med sine egenproduserte låter og EP-slipp i juni. En av de første festivalgiggene er satt og du kan se dem på festivalen SPEKTER 24-28 juni på Kalvøya.

Det slippes ny låt hver måned frem til juni, så husk og følg redDegree på Facebook og Soundcloud