N91iDRB31Pk

Kajander slapp tidligere i sommer låten «Du veit æ ikkje vil», en låt om frustrasjonen hos begge parter i et forhold som snart går mot slutten. Etter sommerens mange konserter nærmer høsten seg sakte, men sikkert, og da har Kajander bestemt seg for å gi ut en akustisk versjon av låten, filmet i «one take» på en gate på Frogner. Videoen og låten har premiere her på rubato. i dag. En perfekt start på høsten? I anledning premieren tok vi også en prat med hovedpersonen selv, for å høre hans tanker rundt låten, videoen, planene videre og litt annet.

Hei, Kajander! Grattis med ny låt og video. Hva handler låten om?
– Tusen takk! Den handler om frustrasjonen man kan føle på begge sider i et forhold. Et forhold som kanskje går mot slutten…

Hva kan du fortelle om videoinnspillingen?
– Det skjedde i en rolig gate på Frogner i Oslo. Alt skulle skje i “one take”, så det var mye som kunne gå feil. Flere ganger kom det biler så vi måtte starte på nytt, men det gikk fint til slutt! Satt en del folk på balkonger og fulgte med. De klappa til og med da vi var ferdige. Koselig.

Hvordan har sommeren ellers vært?
– Varm! Og har fått reise rundt mye og spilt mange konserter og møtt så mange flotte folk! Det har vært en skikkelig fin sommer.

Hva inspirerer deg når du skriver og lager musikk?
– Det kan være så mye forskjellig. Et møte med en person, en melodi, eller hvis jeg er i et spesielt humør kan det fort bli kanalisert til en sang eller et dikt. Her om dagen ble jeg for eksempel inspirert av duringen til et kjøleanlegg på butikken. Gjemte meg i et hjørne og nynnet melodier over kjøleanlegglyden på mobilen.

– Her om dagen ble jeg for eksempel inspirert av duringen til et kjøleanlegg på butikken. Gjemte meg i et hjørne og nynnet melodier over kjøleanlegglyden på mobilen.

Hvor ser du deg selv om 5 år?
– Jeg tar i det store og hele ting litt som det kommer! Men kjenner jeg meg selv rett har jeg nok funnet på noe rart som jeg ikke klarer å forutse akkurat nå! Jeg kan bli oppslukt av ting, og da kan fascinasjon fort vare noen år. Kanskje jeg er og seiler, blitt bonde, lager uhorvelige mengder med rar musikk? IDK.

– Jeg tar i det store og hele ting litt som det kommer!

Hvilken norsk artist kunne du tenkt deg å samarbeide med?
– En nordnorsk duett med Dagny og meg hadde vært fint. Eller han KJÆÆRTÆN LAURITZEN.

– Men på et senere tidspunkt hadde det vært en drøm å fått samarbeide med Thomas Dybdahl eller Kings of Convenience. Kanskje det hadde vært kult å gjøre noe med Stein-Torleif Bjella. Ser for det meste bare muligheter! Det er så mange flinke artister med sine egne særpreg.

Hva er planene videre?
– Nå skal jeg snart gi ut en ny singel, en EP i høst, en del flere låter i vår, og så kommer jeg med albumet mitt! Og så skjer det en del spennende ting! Nå skal jeg til Sverige og samarbeide med noen veldig flinke folk, før det blir noen opptredener på TV senere i høst! Gleder meg! Og vi skal spille masse konserter. Og så skal jeg bare ha det fint på generell basis.

Er det noe du har lyst til å si til fansen din?
– Hei, fans. Jeg liker dere, slik dere kommer i alle former. Noen er rare, noen er kule, noen er snille, noen er CRAAZY! Og jeg er like glad i hver og en av dere! Vi skal kos oss fremover! Hilsen Kajander.