Bergen er og blir Norges raphovedstad. NMG/G-huset og Lars Vaular har brøytet fram veien for en helt ny generasjon rappere, og dagens EP-aktuelle Prins K viser at han er verdig til fortsette i deres bane, dog med en ganske annerledes stil.
Prinsen har tidligere spilt i bandet Sans, men satser nå på solokarriere som rapper. Han blander hip hop med poprock, og viser at disse to stilene kommer godt overens med hverandre.

Skrevet av: Jørgen Berntson Aase

I dag er han altså ute med sin debut-EP «Expri-men ka?» og Rubato har eksklusiv premiere på debuten. I tillegg har vi tatt en prat med den glade bergenseren. Hør de ferske låtene og les hva han sier om debuten, Jan Eggum og hvor han henter inspirasjon fra.

Gratulerer med slipp av debut-EP! Hvordan føles det å endelig lansere det du har jobbet med så lenge?
Takk for det! Det føles selvfølgelig godt å få det ut. Samtidig er det de første raplåtene jeg har laget, så er veldig gira på å jobbe videre med å utvikle musikken. 

Du har en litt annerledes stil enn andre rappere vi kjenner fra Bergen. Hva er det som gjør din stil så spesiell?
Det er vel kanskje det at jeg har jobbet med veldig mange forskjellige sjangere av kunst. Jeg har spilt teater i snart 11 år, og rocket i band med ungdomstjommier fra Damsgaardsområde. Utenom det har jeg slitt mye med lese- og skrivevansker på skolen, noe som gjorde at jeg måtte være kreativ for å i det hele tatt få noe ut av det.

Hvilken låt fra EP-en er du mest fornøyd med?
«På ringen» er vel favorittlåten akkurat nå. Der er det en god blanding av ferdighetene mine på samme track, og med litt synging på refrenget blir veldig noe i den retningen jeg prøver å treffe. Ellers er «Bønn til K» også en sang jeg syns er fin, Kate Bush sample av Onge Janvaljan!

Men det er klart at det er mange store Bergensgutter- og jenter jeg godt kunne tenkt meg å jamme med. Jan Eggum for eksempel- helt rå type!

Hvorfor det?
Det er nok litt på grunn av sammensetningen av EP-en at jeg liker de to best. Refrenget på begge låtene forklarer kanskje litt ekstra hva jeg vil prøve å fortelle folk.

Hva ønsker du å formidle med låtene dine?
Budskapet er vel kanskje som mange andre musikere. Det er noe om å være en tjommie, uansett hva andre prøver å legge på deg. Jeg har alltid vært en sosial type og prøver som oftest å holde meg positiv til livet generelt. Det spiller for eksempel ingen rolle for meg hva folk tror på her i verden, så lenge de er tjommie.

Hvor henter du inspirasjon fra?
Jeg henter den først og fremst fra meg selv, men venner og familie er også en stor inspirasjonskilde. I det store og hele henter jeg inspirasjon fra der det finnes. Litt som en endeløs greie. Også finnes det veldig mye bra musikk i historiebøkene som har inspirert meg mye. Bergen har jo også mange klassiske typer som har gitt meg mye siden jeg var liten kid.

Hvis du kunne velge fritt, hvem ville du helst hatt med på EP-en?
Jeg har med meg Onge Angelo og Onge Janvaljan, og det er de jeg samarbeider tettest med. Men utenom det skulle jeg jo gjerne hatt med meg veldig mange andre tjommier, men det kan være vanskelig å finne tid til det. Men det er klart at det er mange store Bergensgutter- og jenter jeg godt kunne tenkt meg å jamme med. Jan Eggum for eksempel- helt rå type!

Hva er fremtidsplanene?
Det må være å jobbe mot målet. Musikk er gjerne målet mitt i livet. Men jeg syns også det er viktig å få gi noe tilbake til de som har gitt meg det jeg har. Setter lite grenser for meg selv og det syns jeg ikke noen andre skulle gjøre heller. Grenser er kanskje det som har vært vanskeligst for meg å forholde meg til, men jeg tror om man blir en grensesetter utsetter man seg selv bare for mer stress. Og de fleste vet at stress fører til psykick, som det heter.
 
Sist, men ikke minst: hva er det de som vet vet?
De som vet kan lett bli misforstått, men det handler om hele posisjonen vi er i. Det er alt for mange hoder som går rundt og vimser uten mening. Og meningen med det er å finne meningen selv.

Neh, hva vet vel jeg. Jeg er bare en 20år gammel kis. Men jeg prøver å oppføre meg som et forbilde istedenfor å fucke til for andre!
Fred!