Sweet Like Chili består av søsterduoen Rikke og Sofie Braseth fra Tysfjord i Nordland. Duoen lager pianodrevet pop og har gjort seg godt bemerket, blant annet ved å ha blitt kåret til Ukas Urørt. I morgen slipper de to søstrene den splitter nye låten «Patience», men du får en eksklusiv førpremiere på musikkvideoen her hos oss allerede i dag.

Tekst: Jørgen Berntson Aase

«Patience» er en åttitallsinspirert, fengende poplåt med drivende bass og energiske diskotrommer. Låten handler om en følelse de fleste blir nødt til å stifte bekjentskap med i løpet av livet; tålmodighet.

– Singelen handler, som tittelen tilsier, om tålmodighet. For oss er den en påminner om alltid å beholde troen på musikken vår – og ha is i blodet, forteller Sofie Braseth.

giphy

– Vi tror at låten kan appellere til de aller fleste som vet hvordan det er å jobbe mot et mål. Enten målet er å ta en mastergrad i kvantefysikk, bade med haier eller å bli fornøyd med egen kropp. Ting tar tid, og det er så utrolig mye søtere å krysse målstreken når det ligger solid innsats bak, fortsetter hun.

Låten er en deilig og catchy poplåt, og får definitivt dansefoten i sving. Jentene forteller om en hektisk innspillingsperiode rundt om i Oslo, som til slutt endte med musikkvideoen nedenfor.

– Det var utrolig gøy å spille inn musikkvideoen til «Patience». Vi leide bil, planla mye og gledet oss. Da dagen kom kjørte vi og regissør Magnus Emil Guldbrandsen rundt i hele Oslo med stram timeplan. Tålmodighet var passende nok et stikkord for hele dagen – det var bare å knaske sukkererter for å holde energien oppe, og gønne på 14 timer i strekk, sier Sofie.

«Patience» handler som sagt om tålmodighet, og jentene føler at melodien bygger opp om det lyriske i låten.

– I musikken har vi prøvd å gjenspeile den driven som teksten spinner rundt. Låten pushes hele tiden videre av rytmen i bassen og trommene, og bygger opp under en tekst som handler om å peise på i retning framover selv om man kan oppleve øyeblikk med tvil, forklarer Rikke Braseth.

– I tillegg ligger det fengende piano-riffet som et optimistisk kirsebær på toppen, og minner om at ting helst går bra til slutt, utdyper hun.

Søstrene i Sweet Like Chili har aldri vært redde for å ta i et tak og jobbe hardt og målbevisst mot målene de har satt seg. Men de har, som de fleste andre, kjent på følelsen av at man skulle ønske at man nærmet seg målet med høyere hastighet. Det er noe de har tatt lærdom av.

-Vår filosofi er å være tålmodig, jobbe hardt og ha det så gøy som mulig underveis, avslutter Sofie.

Regi, foto og klipp: Magnus Emil Guldbrandsen