Line Dybedal leverer norsk elektropop, og velger å synge på nordfjorddialekt. Tidligere dette året slapp hun debutalbumet «Til kjærleiken», som vi anmeldte til en firer. Nå er hun ute med ny musikk, som har offisiell lansering i morgen, men vi har eksklusiv førpremiere på låten, «Fri Som Fuglen».

Tekst: Jørgen Berntson Aase

Jenta fra Selje har fått flere av låtene sine listet på radio, hvor fire låter har blitt listet på blant annet P1 og P3. I dag er hun altså ute med en ny låt, som antagelig også får sett radioens lys. Det tror vi.

I februar flytta hun hjem til gården i Selje, hvor hun bor sammen med resten av familien, samtidig som hun lager sine egne låter.

– Ein kan skrive musikk uansett kvar ein er i verda. Eg håpar og trur at nærheita med fjella, dyra, og havet vil gje meg mykje inspirasjon. Huset vi skal bu i har vore fylt med musikk igjennom 200 år, og når mannen har bygd studio i lada som står rett ved sidan av, så eg har tru på at dette skal bli rett så festleg.

Tidligere skrev Line tekstene sine på engelsk, men valgte etter hvert å synge på sin naturlige dialekt.

«Noko så naturleg som å syngje akkurat slik ein snakkar, det trur folk på. Det vert så ekte og nært.»

Til Rubato har Line dette å si om den nye låta:
– Fri som fuglen handlar om å vere låst i ein lengsel, å bli dregen mellom det som var og som det som skal bli. Sjølv om fornufta veit kva som skal gjerast er det ofte lettare å dyrke lengselen – Del sorgene så dei vert mindre, del gledene så dei vert større.

Sjekk ut låten og legg gjerne igjen en kommentar med hva du synes i kommentarfeltet under.